Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №654 від 30.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Готовність до оборони

Вчителі допомагатимуть у мобілізації призовників

Вчителі допомагатимуть у мобілізації призовників

У Рівному міська влада попросила адміністрації шкіл та вчителів допомогти в справі мобілізації призовників. У сесійній залі міський голова Рівного Володимир Хомко особисто звернувся до них з таким проханням.

Через події, які відбуваються зараз на сході країни, наша держава знову повертається до мобілізації призовників, хоча буквально торік восени було оголошено, що осінній призов 2013 року буде останнім. Та ситуація змінилась, отже, найближчим часом тільки із заходу України має бути мобілізовано 20 тисяч новобранців, повідомив міський голова. Саме цим людям потрібно вручити мобілізаційні повістки. “Це буде разова акція в критичній ситуації, до якої, сподіваюсь, не дійде”, – повідомив про місію вчителів мер.

До педагогічних працівників звернувся також і військовий комісар Рівного Михайло Твердохліб, який конкретизував завдання, яке стоїть перед вчителями. Досі оповіщенням займалися житлово-комунальні підприємства, розповів полковник Твердохліб. Вони не раз оповіщали резервістів – загалом 4-4,5 тисячі чоловік, тому вже мають досвід у цій справі. До кожного ЖКП, де розміщені дільниці оповіщення, прикріплено по чотири-п’ять шкіл. Про те, хто до якої дільниці належить, оголосив начальник освітянського управління Василь Харковець. На нараді були присутні й усі начальники ЖКП, тому тепер всі виконавці чітко знають свої завдання.

Протягом двох днів, окреслив найближче завдання військовий комісар, потрібно вручити повістки двом тисячам рівненських новобранців, щоб вони вже починали проходити медогляд і були готовими до призову.

“Нам треба відновлювати готовність до оборони, – зауважив із цього приводу Володимир Хомко, – йдеться про нашу країну. Іншої в нас нема”.

30.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2014p. 
На головну сторінку