Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №659 від 05.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Красуням на замітку

Як вибрати сонцезахисний крем?

Сонцезахисний крем - це один з видів сонцезахисних засобів, який захищає шкіру від негативного впливу сонячних променів, чинить на неї зволожуючу дію, знімає подразнення, перешкоджає старінню, служить профілактикою виникнення раку, сприяє стійкій і рівномірній засмазі.

Ультрафіолетові промені, впливаючи на шкіру, покращують обмін речовин і кровообіг. Щоб не було шкідливого впливу, потрібно знаходитися на сонці не більше 15 хвилин. А якщо засмагаєте на пляжі, то без сонцезахисного крему вам просто не обійтися.

Одним з найважливіших показників у сонцезахисного крему є SPF-індекс, який показує рівень захисту від випромінювання типу B, і індекс захисту UVA, який показує захист від випромінювання променів типу A. Тобто вибирати треба такий сонцезахисний крем, який захищає від двох ультрафіолетових променів - типу B і A, які вказані на тюбику крему. І чим більше їхні цифри - тим більший рівень захисту. Можна підібрати креми з вмістом вітаміну E, який постачає шкіру здатністю бути більш сприйнятливою до ультрафіолету.

Використання сонцезахисного крему

Наноситься сонцезахисний крем на тіло і обличчя за півгодини до появи на сонці. Для нанесення сонцезахисного крему беруть невелику кількість і рівномірно розподіляють по шкірі, не масажуючи і не сильно втираючи, і дають крему час наситити шкіру. Повторювати процедуру нанесення крему потрібно кожні 2-3 години, особливо людям зі світлою, чутливою до сонячних променів шкірою, а також дітям. Починати засмагати можна з 15-30 хвилин в перший день, а потім цей час можна збільшувати. Дітям до 6 місяців не рекомендується використовувати сонцезахисний крем.

Тепер ви знаєте, як вибрати сонцезахисний крем, і нехай він буде корисним та допоможе запобігти опікам і подарує рівну і красиву засмагу.

05.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2014p. 
На головну сторінку