Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №659 від 05.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Цікаво знати

Корисні і шкідливі кімнатні рослини

Корисні і шкідливі кімнатні рослини

У наш час, коли екологія залишає бажати кращого, все більшої популярності набувають кімнатні рослини. Ці милі квіти створюють позитивний наст­рій своєю красою, очищають забруднене повітря, зволожують, позбавляють від багатьох мікробів. До того ж здорові, доглянуті і сильні рослини дають заряд енергії та бадьорості, покращують ауру в приміщенні. Але серед кімнатних рослин є також шкідливі, які не можна тримати в будинку, якщо у вас маленькі діти або є деякі хронічні захворювання.

Наприклад, чудова монстера може призвести до отруєння, якщо дитина потягне в рот шматочок листочка. Якщо при пересадці потрапить на шкіру сік рослини, то він може викликати набряк. Це не означає, що такі розкішні квіти не можна тримати в приміщенні. Але варто знати про їх особливості, щоб отримати максимальну користь від кімнатних красенів і захистити себе і сім’ю від неприємних несподіванок.

Найнебезпечнішими з них можна назвати: олеандр, плюмерії, строфантус, катарангус, пахіподіум, родедендрон, молочай, броваллію, кротон, Брунфельс.

Для спальні підходять меліса, герань, жасмин — вони знімають напругу і дозволяють повною мірою розслабитися і поліпшити якість сну. Також гарні для спальні сансевьера і каланхое. У кожному разі, рослини потрібно ставити подалі від ліжка, незважаючи на всю їхню користь.

Покращують енергетику в будинку: пеларгонія, пасифлора, нефролепис, бегонія.

Убивають бактерії і віруси: кипарис, лавр, пеларгонія, хлорофітум, диффенбахія.

Покращують пам’ять: бергамот, лимон, м’ята, базилік, чебрець.

Очищають повітря: хлорофітум, диффенбахія, фікус.

05.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2014p. 
На головну сторінку