Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №659 від 05.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисно знати

Легке видалення плям

Від крові,від гарі,від жувальної гумки...

Одяг, що виносить прання у гарячій воді, як і кольоровий одяг, повинні бути одразу прополощені у холодній воді. Перед тим, як річ прати, замочіть її у холодній солоній воді. Старі плями виводяться за допомогою прикладання 8% аміаку.

Від гарі

Прокип’ятіть опалений одяг при низьких температурах з 250 мл мила та 0,5 літра молока. Можна відмочити також за допомогою оцту. Якщо одяг бавовняний, вовняний або шовковий, відмочіть плями за допомогою перекису водню. Це працює лише на трохи обпалених плямах.

Від воску

Помістіть річ у пластиковий пакет і покладіть у морозильну камеру на пару годин. Видаліть відлущений віск. Якщо все ж таки рештки залишаться, покладіть паперовий рушник зверху та знизу плями та попрасуйте.

Від жувальної гумки

Помістіть річ у пластиковий пакет та покладіть у морозильну камеру на кілька годин. Зішкребіть гумку. Якщо лишаться рештки, покладіть клаптик змоченої у бензині бавовни на зворотній бік плями, тримайте, поки пляма не розм’якне. Потім обережно потріть цією ж губкою безпосередньо пляму.

Від хлору

Якщо Ви розлили хлорку на кольоровий одяг, на жаль, нічого вже не можна зробити. Знебарвлені плями нікуди вже не дінуться. Якщо ж це лише одна маленька плямка, можна виправити неприємність за допомогою водостійкого маркера такого ж кольору що і річ.

Від шоколаду

Замочіть пляму у милі, прозорому миючому засобі для посуду або гліцерині, а потім виперіть. Якщо маслянисті плями все ще залишаться, видаліть її за допомогою газованої води. Альтернатива: замочіть річ у незбираному молоці на 15 хвилин, а потім відшкребіть пляму.

Від кави

Використайте гліцерин або молоко. Втерти гліцерин у пляму і залишити на ніч. Або ж втерти гліцерин та замочити в молоці.

05.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2014p. 
На головну сторінку