Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №667 від 31.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чемпіонат області. Перша ліга

Прокляття першого кола або Чи зможе “ОДЕК” втримати чемпіонський темп?

Прокляття першого кола або Чи зможе “ОДЕК” втримати чемпіонський темп?

Змагання у першій лізі області з футболу взяли тривалу паузу, практично, до початку осені, тому тепер можна передихнути та в спокійній атмосфері проаналізувати шанси команд на підсумкову перемогу в нинішньому турнірі.

Розпочнемо із чемпіона першого кола – оржівського “ОДЕКа”. Уже традиційно для себе, доволі невпевнено стартував, програвши два з чотирьох матчів. Щоправда, як це не парадоксально, “ОДЕКу” допомогла його участь в чемпіонаті України серед аматорів, ігри якого відбувалися паралельно з матчами чемпіонату області. Поступово набравши форму, “ОДЕК” не лише вирішив питання потрапляння до фінального етапу аматорських змагань, але й, перебуваючи на піку форми, зумів здобути важливі три очки в Сарнах у перенесеному матчі. Таким чином, завдяки потужному спурту, оржівці очолили турнірну таблицю, маючи, до того ж, двоочковий гандикап. Щоправда, тут виникає невеличке але…

Якщо проаналізувати перебіг змагань у чемпіонаті в першій лізі області в останні роки, то впадає у вічі той факт, що, як правило, переможець першого кола чемпіоном вже… не стає. В останні п’ять років лише одного разу, в сезоні 2011 року, клуб, який виграв першу частину чемпіонату, “ОДЕК” став першим і за підсумками всього сезону. А в решті сезонів “король” першого кола на фініші опинявся, як мінімум, другим. Так було в 2013-ому (переможець першого кола – ФК “Гоща-АМАКО”, чемпіон – “ОДЕК”), в 2012-ому (відповідно, “ОДЕК” та “Славія”), в 2010-му (“ОДЕК” та “Хімік”) і в 2009- ому (“Случ” та “Славія”).

Тому розслаблятися оржівцям, звичайно, не варто. Тим більше, що з основними своїми конкурентами “ОДЕК” у другій частині чемпіонату зустрічається на виїзді (виняток – матч із сарненським “Маяком”).

Бомбардири: Газицький Вік­тор (ОДЕК) – 7 голів, Козлюк Юрій (ФК “Малинськ”) – 6 (1, з пенальті), Брикса Віталій (ФК “Малинськ”), Буркалець Олег (ФК “Гоща-АМАКО”) – по 5.

31.07.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 31.07.2014p. 
На головну сторінку