Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №670 від 21.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ви запитували

Консультація

- Який порядок оподаткування доходу за пред’явленим сертифікатом казначейського зобов’язання “Військові” та у разі продажу такого сертифікату на вторинному ринку?

- При виплаті фізичній особі доходу за пред’явленим сертифікатом казначейського зобов’язання, що виплачується АТ “Ощадбанк” кожні шість місяців (сертифікат містить 4 купони) чи одноразово при погашенні казначейських зобов’язань на підставі п.п. 165.1.2 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу такі доходи не підлягають оподаткуванню та не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника.

Крім того, при отримані платником податку інвестиційного прибутку від продажу на вторинному ринку сертифікату казначейського зобов’язання, на підставі п.п. 165.1.52 п. 165.1 ст. 165 Кодексу такий дохід не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та не підлягає оподаткуванню.

- В якому періоді заповнюється графа 6 ”Дата прийняття на роботу” податкового розрахунку ф. 1-ДФ, якщо працівника було прийнято на роботу у одному періоді, а дохід нараховано і виплачено у наступному?

- Якщо працівника було прийнято на роботу в звітному періоді (наприклад 31 березня), а дохід нараховано і виплачено у наступному (наприклад 01 квітня), то дата прийняття на роботу (31 березня) не відображається при заповненні та поданні податкового розрахунку за той звітний період в якому нараховано дохід працівнику.

- Чи відображається у податковому розрахунку за ф.1-ДФ сума доходу, отримана фізичною особою від здійснення операції з повернення коштів або майна, попередньо внесених нею до статутного капіталу емітента корпоративних прав (юридичної особи)?

- Емітент корпоративних прав (юридична особа) виступає у якості податкового агента, лише в частині відображення у податковому розрахунку за ф. 1-ДФ під ознакою доходу “112” операції з повернення коштів або майна (майнових прав), фізичній особі попередньо внесених нею до статутного капіталу.

При цьому фізична особа повинна визначити фінансовий результат операцій з інвестиційними активами та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня року, що настає за звітним.

- Чи є об`єктом оподаткування ПДФО сума витрат відшкодована підприємством відрядженому працівнику на проживання в двомісному номері ?

- У разі, якщо підприємство відшкодовує працівнику повну вартість двомісного номеру, то вартість другого місця в даному номері буде вважатися додатковим благом платника податку та оподатковуватиметься за ставками, визначеними п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу (15 та/або 17%).

21.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2014p. 
На головну сторінку