Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №670 від 21.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ГУ Міндоходів повідомляє

Реформування податкової системи України

На Рівненщині триває обговорення Концепції реформування податкової системи України. Долучитися до цього процесу можуть не лише бізнесмени, а й представники громадськості.

– Це важливий процес - рух у європейському напрямку. Якщо не провести таку реформу, то це призведе до стагнації економіки і ми опинимося “на дні”, – наголошує в.о. начальника ГУ Міндоходів у Рівненській області Дмитро Зайцев. - Основні аспекти реформування такі. Поменшає податків і зборів – із 22 залишиться тільки 9, що дозволить зменшити кількість тих, хто адмініструє податки, а також зосередитися на конт­ролі основних податків, не відволікаючись на дрібні збори. Скорочення кількості податків і зборів дозволить зменшити кількість звітів, спростити систему обліку та економити час платників податків. Реформування податку на прибуток спростить процедури обліку та звітності. Також буде запроваджена прозора система надання пільг аграріям.

Передбачається і переведення податків із загальнодержавних до місцевих, що дозволить підвищити самостійність останніх та децентралізувати їх наповнення. Вважаю, що податки мають витрачатися там, де збираються і повинні контролюватися громадою на місцях.

Усі ці зміни жодним чином не зашкодять тим, хто сплачує податки. Постраждають лише ті, хто ухиляється від сплати, використовує тіньові схеми.

21.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2014p. 
На головну сторінку