Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №680 від 30.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка громадського діяча

Депутат міської ради – це не політик Або коли партійні бренди важливіші за здоровий глузд

Депутат міської ради – це не політик Або коли партійні бренди важливіші за здоровий глузд

Виборча кампанія, що минула, не могла не стати предметом обговорення серед громадських активістів Рівненщини. Ми попросили висловити своє ставлення до минулих виборів до Верховної Ради України Голову Ради голів ОСББ Ігоря Мічуду.

Я, як корінний рівнянин, в першу чергу цікавлюсь нашим містом, хочу, щоб всі, хто може, допомагали у вирішенні проблем обласного центру. Саме тому не може викликати здивування результат виборів до парламенту по нашому міському 152-ому округу. Більше ніж 24 тисячі виборців Рівного віддали свій голос за Олега Осуховського. Я особисто не маю нічого проти ані партії “Свобода”, ані самого кандидата. Дивує інше, те, що наше місто делегувало право представляти рівнян в парламенті не мешканцю обласного центру. Скажу більше: за минулі два роки каденції Верховної Ради сьомого скликання депутат від Рівного Осуховський практично не бував у нашому місті і не цікавився проблемами Рівного. Він був єдиним, хто на наші запити навіть відповіді не давав. Здавалося б, після такої “роботи” на окрузі рівняни не проголосують за нього, але сталося навпаки. Ми знову обрали до парламенту не рівнянина. Чи буде це плюсом для міста – впевнений, що ні.

Думаю, що черговий раз партійні бренди стали важливішими за здоровий глузд. Цього б не сталося, якби громадські організації Рівного об’єдналися б і виставили на виборах єдиного кандидата – рівнянина, який якщо й не народився у місті, то принаймні живе в ньому та працює. Тоді ми б мали у новому парламенті захисника інтересів громади обласного центру, який би в столичних кабінетах лобіював інтереси усіх рівнян. Переконаний – для інтересів Рівного такий депутат зміг би зробити дуже багато.

Говорячи про партійні бренди, маю на увазі не тільки вибори до парламенту, адже невдовзі в нас будуть вибори до міської ради. Знову партії, керовані з Києва чи Львова, будуть просувати свої партійні списки вже до міської ради. При цьому виконувати вказівки після виборів депутати, що пройдуть за списками партій, будуть аж ніяк не рівнян, а своїх партійних босів. Така практика призводить до того, що в Рівненській міській раді, як і в інших місцевих радах, замість фахового рішення господарчих питань, життєво необхідних для міста, точаться загальнополітичні дискусії.

Депутат міської ради – це не політик. Він - представник своїх виборців, які делегують його до ради, щоб він відстоював їхні інтереси і дбав за те, щоб кожна копійка з міського бюджету витрачалася максимально ефективно. Для цього депутат повинен розбиратися в проблемах міста, знати ситуацію і разом з колегами шукати шляхи їхнього вирішення. При цьому депутат зобов’язаний постійно зустрічатися зі своїми виборцями та вислуховувати їхні претензії та побажання, доносити їх до органів виконавчої влади, тобто бути захисником своїх виборців. Лише за таких умов ми зможемо кардинально змінити ситуацію в обласному центрі.

30.10.2014Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2014p. 
На головну сторінку