Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №689 від 01.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коментар

Підсумки року від Сергія Рибачка

Підсумки року від Сергія Рибачка

При аналізі ситуації в області ніяк не обійтися без фахових коментарів. Саме тому ми звернулися до Сергія Рибачка, який майже весь 2014 рік очолював РОДА.

- Сергію Леонідовичу, які події ви вважаєте найбільш значущими в році, що минає?

- Говорити про події в області у відриві від загальнодержавних неправильно. Тобто, говорячи про Революцію Гідності, можна сказати, що вона стала тим поворотнім пунктом історії з якого розпочинається відлік нового періоду історії держави. Сьогодні, коли завершується найтрагічніший рік в історії Незалежної України, можу сказати, для області було найважче пройти період “вакууму влади”, коли в березні місяці я був призначений головою ОДА і розпочав роботу в умовах реального паралічу обласної влади. Фактично на той момент керівної ланки на Рівненщині не було взагалі, а жити та працювати область мусила. Скажу, що цей період був найважчий, але ми його пройшли і в цілому за підсумками року область виглядає на фоні інших регіонів дуже і дуже непогано. Забезпечуються надходження до бюджету, працює промисловість, наші аграрії зібрали рекордний врожай. Рівненщина першою в Україні розпочала опалювальний сезон. Що стосується здобутків, то я б відзначив успіхи у підготоці до того самого опалювального сезону. Цю роботу ми почали ще навесні і тому до перших холодів вся система теплопостачання в області вже була готова.

Що ж стосується інвестицій то було дуже багато зустрічей із бажаючими вкладати кошти в область. Інша справа, що практичної користі сьогодні від цієї роботи немає і, на жаль, бути не може. В країну, яка веде війну іноземні інвестиції не йдуть. Це факт. Великі гроші люблять “тишу” та стабільність, а цього в 2014 році в Україні якраз і не було…

- Ваші прогнози на рік прийдешній?

- Важко щось говорити про покращення економічної ситуації поки точиться війна на Донбасі. Поки не настане мир, ми навряд чи зможемо покращити ситуацію в економіці всієї держави і Рівненщини, як складової частини України. До того ж, в наступному році дуже багато коштів буде йти на оборону і це також зрозуміло. Думаю рік буде складним для всіх, але хотілося б, щоб це навантаження було розділено пропорційно статкам, і багаті платили б більше ніж бідні, а не навпаки. Вважаю, нам сьогодні як ніколи потрібна солідарність усіх верств населення і тоді нинішня криза швидше закінчиться.

01.01.2015Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 01.01.2015p. 
На головну сторінку