Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №704 від 27.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Стевія

Стевія

Головні цілющі речовини стевії - стевіозид, ребаудіазід. Ці глікозиди не шкодять здоров’ю людини і не мають калорійності, але вони солодші звичайного цукру в 300 разів. Солодкість стевії має невуглеводну природу, тому практично не має калорійності і використовується замість цукру для підсолоджування страв у харчуванні хворих на цукровий діабет. У стевії міститься багато антиоксидантів - кварцетин, рутин, мінеральних речовин - кальцій , фосфор, калій, цинк, хром, магній, селен, мідь, а також вітаміни - група В, А, С, Е.

Стевія допомагає впоратися з ожирінням, захворюваннями шлунка та органів шлунково-кишкового тракту, цукровим діабетом. Стевія допомагає запобігти утворенню і зростанню онкологічних захворювань.

Стевію називають “медовою травою” за її нудотно-солодкий смак. Стевія здатна сповільнювати старіння клітин живого організму, зміцнювати імунітет, ця медова трава володіє антисептичними і антигрибковими властивостями, благотворно впливає на роботу серцево-судинної системи, нервової системи, травної системи. Захворювання печінки, жовчного міхура при вживанні стевії виліковуються значно швидше.

Багато замінників цукру не можна вживати тривалий час - вони можуть викликати серйозні захворювання людини, і навіть рак. Тривалі наукові дослідження властивостей стевії встановили, що ця рослина годиться до вживання в їжу тривалий час, навіть все життя, без будь-яких наслідків для здоров’я людини. Лікувальні властивості стевії допомагають використовувати її навіть при артритах і остеохондрозі, при холециститі, панкреатиті, нефриті, хворобах щитовидної залози. Якщо вживати екстракт стевії одночасно з протизапальними препаратами - нестероідами, то слизова оболонка шлунка не страждає від дії цих препаратів.

При вживанні стевії в їжу регулярно, в крові хворого на цукровий діабет значно знижується кількість глюкози в крові, поліпшується еластичність стінки судин, запобігає зростаннюракових пухлин. Стевозіди, що знаходяться в рослині, лікують хвороби порожнини рота - пародонтоз, гінгівіт, зміцнюють ясна і захищають зуби від розвитку на них карієсу.

27.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 27.04.2015p. 
На головну сторінку