Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №719 від 10.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Заарештовано чотирьох підозрюваних у скоєнні розбійного нападу

Заарештовано чотирьох підозрюваних у скоєнні розбійного нападу

31 липня близько 9 години до міліції надійшло повідомлення про скоєння розбійного нападу на подружжя у селищі Володимирець. Із травмами голови потерпілі потрапили до лікарні, а чотирьох причетних до злочину затримали працівники ДАІ поблизу м. Сарни.

Четверо невідомих, один з яких був у форменому одязі працівника міліції, зайшли на подвір’я подружжя. У той час 45-річний господар вийшов на вулицю. Чоловік у формі представився і відразу запропонував зайти до оселі. У руках він тримав папку з документами. Псевдоміліціонер попросив надати для перевірки зброю та дозвіл на неї.

На кухні в цей час поралася дружина. Увійшовши в будинок, один із чоловіків вдарив кілька разів по голові гумовим молотком господаря, після чого той скривавлений впав на підлогу. Нанесли удари по голові й жінці, яка від отриманих травм втратила свідомість. Зловмисники надягли обом наручники, зв’язали пластиковими хомутами ноги та заклеїли рот скотчем, залишили подружжя на кухні та пішли шукати гроші і цінності. Невідомі винесли з будинку карабін, рушницю, золоті вироби, гроші, сіли в автомобіль і поїхали.

У сім’ї потерпілих встигли побачити транспортний засіб, на якому зникли зловмисники. Повідомивши міліцію про подію, близько пів на десяту працівники ДАІ, рухаючись у напрямку Володимирця, помітили причетний до злочину автомобіль, який мчав назустріч. Водій автомобіля «ВАЗ-2115» повернув на автозаправну станцію. Побачивши правоохоронців, які наблизилися до них, один із пасажирів намагався втекти, іншим напарник наказав не рухатися. Наздогнавши підозрюваного, міліціонери викликали слідчо-оперативну групу. У подальшому працівники управління карного розшуку УМВС спільно з оперативниками Кузнецовського міського відділу встановили, що до злочину група чоловіків готувалася ретельно. При огляді власних речей слідчі вилучили чималий арсенал знаряддя злочину. Крім особистих речей, в їхніх сумках були кілька пар наручників, три радіостанції, мобільні телефони та комплектуючі до них, газовий балончик, кастет, рушниця та гроші. Пачки з грошима були і в бардачку, і на задньому сидінні. Загалом правоохоронці виявили та вилучили майже 20 тисяч доларів США та понад 12 тисяч гривень. Зброю ж власника та формений одяг зловмисники приховали у лісі, а молоток та золоті вироби викинули дорогою. Серед прихованих речей правоохоронці виявили кілька пар рукавиць, балаклави, скотч, шматки підроблених службових посвідчень і записів, які злочинці хотіли спалити. - Із травмами голови подружжя перебуває у лікарні, а чотирьох підозрюваних, причетних до злочину, заарештовано, - повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. - Завдяки злагодженим спільним діям працівників карного розшуку Сарненського, Кузнецовського райвідділів та обласного апарату слідчі задокументували злочинну групу, яка зухвало діяла на території Рівненщини. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності й інших осіб до скоєння злочину. Вже встановлено п’ятого спільника, який раніше оселився у Володимирці. Наразі проводяться усі необхідні оперативні заходи.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інший розбійних нападів на території Рівненщини та інших областей.

10.08.2015СЗГ УМВС України в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2015p. 
На головну сторінку