Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №721 від 21.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Сім несподіваних способів використання перекису водню

Сім несподіваних способів використання перекису водню

Перикис водню вважається абсолютно безпечним і натуральним антисептиком. За допомогою розчину перекису водню можна не тільки знезаражувати рани, але і використовувати його в нетрадиційних цілях.

1. Відбілює одягю. Прополоскати білу білизну або рушники у воді з додаванням склянки перекису водню. Це допоможе речам не пожовтіти з часом. Перекис також видаляє складні плями. Нанести трохи засобу на пляму, залишити на хвилину, добре протерти щіткою і промити холодною водою.

2. Лікує грибок на ногах. Змішайте перекис водню і воду (пропорція 1: 1). Наносите суміш на уражені ділянки щовечора.

3. Прибирає біль в шиї. Відмінний засіб для тих, хто довгий час сидить в некомфортною позі. Якщо у вас затекла шия, з’явилися неприємні відчуття в м’язах, візьміть хустку і змочіть її в перекисі водню. Прикладіть до шиї. Зверху накладіть рушник. Залиште такий компрес на 10-20 хвилин. Він добре прогріє м’язи, зніме біль і напругу.

4. Рятує від нежитю. Змішайте 1 ст. л. перекису водню з 1 ст. мінеральної негазованої води і використовуйте цей розчин як назальний спрей.

5. Для полоскання порожнини рота. Щоб позбутися від ран і виразок у роті, візьміть 10 мл перекису в рот і тримайте 5 хвилин, але не ковтайте. Також це засіб допомагає відбілити зуби і знизити ймовірність утворення карієсу. 

6. Дезинфекція контактних лінз. Іноді можна замінити аптечний розчин для дезінфекції контактних лінз перекисом водню. Він руйнує білки, які накопичуються на лінзі.

7. Полегшує прибирання в будинку. Перекис позбавляє від мікробів. Нанесіть трохи розчину на ганчірку для прибирання або додайте в магазинний засіб для чищення. Перекис водню добре очищує дзеркала і скло. Його можна використовувати для дезінфекції ванної кімнати. Він відмінно видаляє цвіль і розводи.

21.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2015p. 
На головну сторінку