Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №722 від 31.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Юрій Запорожець: “Рівному європейські дитячі майданчики”

Юрій Запорожець: “Рівному європейські дитячі майданчики”

Є проблеми, які відносяться до категорії вічних. Одна з них - це наша мережа дитячих садочків. Ситуацією із дошкільною освітою невдоволені практично всі, хто колись стикався із нею. Про те, що потрібно робити, ми попросили розповісти голову фракції “Рівне Європейське” в міській раді Юрія Запорожця.

- Річ у тім, що Рівному не вистачає дитячих садочків. Це факт. Однак, коли ми аналізуємо ситуацію, то приходимо до висновку – вирішити цю проблему за один день просто неможливо. Якщо в радянські часи будівництво дошкільних об’єктів фінансувалося централізовано з державного бюджету, то сьогодні ситуація докорінно інша. Будівництво нового дитячого садочка коштує від 10 -15 мільйонів гривень. Зрозуміло, що наш міський бюджет просто не має коштів на те, щоб вводити в експлуатацію один – два дошкільних заклади на рік. Щоправда, є інший вихід з ситуації – переобладнувати вже існуючі приміщення під дитячі садочки. Це теж вихід з ситуації, і таким шляхом йде наша міська влада.

Однак, крім будівництво нових дитячих садочків, є й проблема утримання дитячих майданчиків цих закладів. Тут ситуація просто катастрофічна. Більшість наших садочків будувалися у шістдесятих – вісімдесятих роках, і з тих пір на капітальний ремонт дитячих майданчиків гроші майже не виділялися. Це призвело до того, що не те, що нормальних гойдалок там не має, навіть на пісочниці дивитися страшно. Вважаю, в таких умовах не повинні виховуватися наші діти. Для того, аби почати змінювати ситуацію, наша фракція “Рівне Європейське” домоглась прийняття сесію міської ради програми ремонту дитячих майданчиків. На це було виділено 360 тисяч гривень. Зрозуміло, що цих грошей замало для того, аби привести в нормальний стан усі дитячі майданчики. Тому ми на минулій сесії запропонували збільшити фінансування цієї програми ще на 160 тисяч. Нас не підтримали колеги по раді. Вважаю, це помилкою. Сьогодні, наші депутати звернулися за допомогою до керівника місцевої організації “Європейської партії України” Віталія Першогуби з програмою, з якою ми будемо виходити на вересневу сесію Рівненської міської ради, де буде перерозподілятися міський бюджет. Вона включає в себе виділення на ремонт дитячих майданчиків в дошкільних закладах міста мільйона гривень. Думаю усі рівняни нас підтримають, тому що діти Рівного змалку повинні виховуватися в нормальних європейських умовах.

31.08.2015Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2015p. 
На головну сторінку