Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №727 від 05.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Громадський контроль” перша політична команда, що представила програму розвитку Рівного. “Новому Місту” бути!

“Громадський контроль” перша політична команда, що представила програму розвитку Рівного. “Новому Місту” бути!

24 вересня в Рівному відбулась непересічна подія, яка безперечно змінить плин життя нашого міста на краще. Заради “Нового Рівного” та змін народилась команда однодумців, професіоналів, експертів та просто небайдужих до долі рідного міста рівнян, які об’єднались навколо ідеї відродження Рівного під керівництвом голови “Рівненського громадського контролю” Дмитра Якимця. Конференція Рівненської міської організації політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Громадський контроль” висунула своїх кандидатів у депутати до Рівненської міської ради та кандидата на посаду міського голови Рівного, яким став Дмитро Якимець.

Під час конференції члени команди “Громадського Контролю” першими з усіх партій представили чітку інноваційну програму розвитку Рівного “Рівне – Нове Місто”., реалізація якої дозволить в майбутньому достойно конкурувати нашому обласному центру в усіх сферах з сусідніми містами. На жаль, досі Рівному бракувало саме такого чіткого стратегічного документу. Програма створена спеціально для Рівного групою фахівців із різних сфер та представниками громадськості на основі напрацювань “Дорожньої карти реформ Рівного” та досвіду ГО “Рівненський громадський контроль”. Програма містить 13 розділів з реформування основних сфер життя міста.

Ця програма підготовлена командою “Громадського контролю”, а не переписана з якоїсь програми якоїсь партії, – розповідає лідер ГО “Рівненський громадський контроль” Дмитро Якимець. Це перша програма, яку представляє політична команда, що йде на вибори до Рівненської міської ради. Наша програма максимально враховує усі аспекти та проблемні питання нашого міста, шляхи і бачення їх вирішення.

Дмитро Якимець стверджує, що передвиборча програма команди “Громадського контролю” “Рівне – Нове Місто” у майбутньому стане основою для розробки стратегії “Нове Рівне” та дороговказом у розвитку міста на десятиліття.

Програма “Рівне – Нове Місто” складається із 13 розділів, кожен з яких презентує окрему сферу життя Рівного. Кожен пункт розділу передбачає основні кроки та заходи з перетворення Рівного у нове та сучасне місто. Основні розділи програми:

- Нові підходи до управлінських кадрів;

- Відповідальна та відкрита міська влада;

- Якісні комунальні послуги та ефективне житлово-комунальне господарство;

- Ефективні земельні відносини (прозоре та зрозуміле виділення земельних ділянок);

- Ефективне використання енергії;

- Сучасний громадський транспорт та транспортна інфраструктура;

- Громадська безпека;

- Екологія та комфорт мешканців;

- Розвиток культурного простору;

- Підтримка спорту та спортсменів;

- Якісна та доступна освіта, медицина і соціальна сфера;

- Бізнес без перепон, залучення інвестицій та ефективна бюджетна політика;

- Місто – привабливе для гостей.

Перший номер виборчого списку “Громадського контролю” Святослав Євтушенко презентував розділи “Якісні комунальні послуги та ефективне житлово-комунальне господарство” та “Ефективне використання енергії”. Сфера комунальних послуг та ЖКГ забезпечує життєдіяльність усього міста, бо коли все функціонує правильно, то ми цього не помічаємо, а коли відбуваються якісь збої – це одразу стає помітно, – каже Святослав Євтушенко. Сьогодні у державі відбуваються серйозні зміни, які торкнулися й житлово-комунального господарства, в дію вступають нові закони. Завдання місцевої влади – забезпечити створення конкурентного середовища надавачів комунальних послуг, щоб люди могли самі обирати, яке підприємство їх буде обслуговувати.

Екс-голова Рівненської облдержадміністраціі Сергій Рибачок представив бачення команди щодо вирішення проблем міста у охороні здоров’я, освіті та соціальні сфері. За його словами, із міського бюджету на ці сфери виділяються величезні кошти, однак цього жоден рівнян не може відчути, оскільки власними коштами та “благодійними” внесками фінансують ці установи.

Кандидатами у депутати стали відомі у Рівному відомі політичні діячі, громадські активісти, журналісти, експерти у різних галузях, військові, бізнесмени та представники ГО “Рівненського громадського контролю”. Команда “Громадського контролю” вирізається від інших, бо протиставляє “господарникам” з “великим досвідом”, совковими підходами та старими корупційними схемами нові обличчя, інтелект, європейський погляд на речі, нову генерацію політиків. Саме команді “Громадського контролю” під силу реалізувати амбіційну програму “Рівне - Нове Місто”.

05.10.2015Іванна Драган



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2015p. 
На головну сторінку