Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №732 від 09.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як доглядати за шкірою обличчя восени:

Як доглядати за шкірою обличчя восени:

косметологи vs народна медицина

Чи може шкіра залишатися свіжою і молодою протягом усього року? Так! Але тільки якщо при догляді за нею враховувати вплив багатьох зовнішніх і внутрішніх факторів, адже цей орган вкрай чутливий до всіх змін. Найвпливовіший із зовнішніх чинників — зміна пір року, яка впливає на весь організм в цілому і неминуче відбивається на стані шкіри.

З нетерпінням чекаєте осені, щоб насолодитися золотим листям, яблучними пирогами, закутатися в м’які светри і пальто? Але обрадує вас те, що шкіра стане сухішою і тьмянішою, а дрібні зморшки помітнішими? Уникнути цього складно, бо повітря холоднішає і сухішає, часто дме вітер, раціон змінюється в бік більш “важких” продуктів, а вживання води різко знижується. До того ж, при початку опалювального сезону вологість у приміщеннях критично падає, що може привести до глибокого зневоднення епідермісу. Також восени загострюються багато хронічних захворювань, особливо шлунково-кишкового тракту і сечостатевої системи, що також відбивається на обличчі почервоніннями і висипаннями.

З іншого боку, активність сонця падає, а разом з цим знижується його негативний вплив на шкіру: зменшаться пігментні плями, жировиділення, звузяться розширені пори. Саме тому восени важливо кардинально переглянути схему догляду за шкірою і приділити більше уваги оновлюючим процедурам.

Косметологи радять

Всі косметологи одностайні: осінь – найкращий час, щоб випробувати нові косметичні засоби і скористатися більш радикальними косметичними процедурами. Якщо влітку проводити глибокий пілінг не рекомендується через дії сонця, то восени для них оптимальна пора. Ще кілька порад від професіоналів:

Не забувайте про зволоження. Легкий літній крем, або лосьйон обов’язково змініть на засіб з більш щільною текстурою, або на олійній основі. Зволожуючий крем наносьте 1-2 рази на день, це допоможе боротися з сухістю шкіри і підтримувати її тонус, як і влітку. Не забувайте, що навіть восени денний крем повинен бути з сонцезахисним фактором не менше SPF15.

Якщо є необхідність, наприклад ваша шкіра реагує на холодний вітер лущенням і почервонінням, обов’язково включите в схему живильний нічний крем, навіть якщо ви уникали його влітку. Він допоможе шкірі відновитися протягом ночі.

Замініть очищуючий засіб на молочко, емульсію, або лосьйон на олійній основі, якщо ваша шкіра не схильна до утворення прищів. Це дозволить уникнути стягнутості і пересихання епідермісу.

Експерти рекомендують пройти, принаймні, одну салонну процедуру глибокої чистки лиця, щоб зустріти осінь із гладкою і оновленою шкірою.

Поради

народної медицини

Перевірені домашні і народні засоби також допоможуть згладити перехід до осіннього сезону для вашої шкіри:

Одночасно очистить і наситить шкіру скраб на основі оливкової олії. Змішайте 2-3 столові ложки олії з такою ж кількістю коричневого цукру, або дрібномеленої кави. Отриману суміш використовуйте раз на тиждень, бережно очищаючи обличчя.

Восени багато свіжого меду. Скористайтеся перевагою цього чудодійного продукту (якщо, звичайно, у вас немає на нього алергії) і наситьте шкіру вітамінами і мікроелементами. Для жирної шкіри підійдуть маски з меду і кефіру або білка, для сухої – з меду і жовтка і оливкової олії.

Для чутливої і схильної до почервоніння шкіри восени будуть корисні денні креми з вітаміном С, ромашкою, календулою, трояндою і пептидами, які допоможуть зняти подразнення.

Засоби з вітаміном С, креми і сироватки допоможуть впоратися з наслідками зловживання засмагою – пігментними плямами і фотостарінням. Вони вибілять шкіру і зроблять її більш гладкою.

Підготуватися до холодів і посилити живлення шкіри перед зимою можна завдяки кремам з каріте, оліями оливи, какао, ши, екстрактами герані, сафлори, вітамінами А і Е.

Яскраве літнє сонце сприяє руйнуванню колагену, тому до початку осені у багатьох з’являються глибокі зморшки. Підтримати шкіру можна за допомогою кремів з колагеном, протеїнами, коензимом Q10.

Уникнути огрубіння шкіри під дією холоду і вітру допоможе помірне (1-2 рази на тиждень) використання піллінгів, наприклад, на фруктових кислотах. Очищена шкіра краще вбирає крем і отримує більший ефект від його використання.

Правильний догляд за шкірою обличчя восени допоможе зберегти природну красу і свіжість шкіри з літа і плавно підготуватися до довгих зимових холодів і перепадів температур.

09.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2015p. 
На головну сторінку