Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №734 від 23.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

У громадському транспорті Рівного прилади GPS контролю встановлюватиме Житомирська фірма

З суперечками, внесенням додаткових пропозицій та активним обговоренням відбулося у Рівному засідання комісії з визначення суб’єкта господарювання, який забезпечить обладнання пасажирського транспорту приладами GPS контролю. У результаті конкурсу обрали фірму з Житомира, яка й встановлюватиме GPS-навігатори в тролейбусах та автобусах міста.

Як повідомив депутат Рівненської міської ради та член конкурсної комісії Святослав Євтушенко, не всі присутні залишилися задоволені таким рішенням, адже до конкурсу не допустили рівненську фірму, яка запропонувала майже вдвічі дешевший варіант абонентської плати за обслуговування приладів.

Тим часом експерт у галузі GPS-моніторингу Михайло Заремський зауважив, що встановлення приладів не місцевою фірмою може викликати й технічні проблеми.

- Я вважаю, що в умовах конкурсу для фірм, які беруть у ньому участь, варто було б прописати пункт, що протоколи мають бути відритими і їх дані при потребі можуть передаватися на інші сервери. Тобто, має бути можливість створення альтернативного сервісу. Адже по суті, ці дані мають належати не фірмі, а громаді Рівного та використовуватися на благо мешканців, а не в комерційних цілях. Тому компанії, які надають послуги, мають бути готові передати інформацію іншій фірмі, якщо та подасть кращу пропозицію через рік-два, коли припиниться термін договору, - підкреслив Михайло Заремський.

23.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 23.11.2015p. 
На головну сторінку