Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №737 від 14.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Понад 2 мільйона економії – перші результати ініціатив Віталія Чугуннікова

Понад 2 мільйона економії – перші результати ініціатив Віталія Чугуннікова

Близько півроку тому голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков виступив з ініціативою проводити усі дотендерні закупівлі шляхом електронних торгів на базіProZorro. Система лише починає впроваджуватися, а результат вже є.

Цьогоріч, з початку вересня, в Рівненській області було проведено 581 електронна закупівля на суму більше 23 мільйонів гривень. Завдяки тому, що торги відбувалися відкрито, основним розпорядникам коштів вдалося зекономити понад 2 мільйони гривень. Тепер ці кошти можна буде використати на інші потреби.

“Для мене принциповим є те, що усі бюджетні гроші мають розподілятися та витрачатися відкрито й зрозуміло для мешканців області. Адже це спільні кошти усієї громади”, - підкреслив Віталій Чугунніков.

Тим часом економія у 2 мільйони – це лише проміжний результат, підкреслює голова Рівненської ОДА.

Наразі система ProZorro працює як пілотний проект, а тому не всі проводять через неї свої закупівлі. Також, за словами Віталія Чугуннікова, існує законодавче обмеження використання даної системи: закупки, вартість яких перебільшує 200 тисяч гривень обов’язково мають пройти тендер, відповідно й система ProZorro не може бути застосована до таких закупівель.

“Самі розробники ProZorro рекомендували не переводити відразу усі дотендерні закупівлі на цю систему. Адже потрібно ще навчитися працювати в ній. Я зобов’язав усі структурні підрозділи ОДА перейти на цю електронні закупівлі до кінця року. Водночас департамент з питань будівництва та архітектури працюватиме у ProZorro з січня 2016 року – нам важливо не зірвати плани реалізації об’єктів, що фінансуються з фонду регіонального розвитку. Але як тільки рік завершиться, на електронні закупівлі будуть переведені й будівельники”, - пояснив Віталій Чугунніков.

Водночас, керівник області сподівається , що у 2016 році Верховна рада України внесе поправки у законодавство та зніме обмеження щодо використання системи електронних закупівель в Україні. Адже використання електронних торгів демонструє свою ефективність.

14.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2015p. 
На головну сторінку