Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №760 від 26.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Основні прикмети пов

Основні прикмети пов'язані з битим посудом

Жодна господиня не може обійтися без посуду, причому вона використовується практично з давніх часів. Тому з'явилося чимало пов'язаних з нею прикмет і забобонів. Розглянемо найвідоміші з них.

Отже, які існують прикмети, пов'язані з посудом?

· Битий посуд у багатьох асоціюється зі щастям, але насправді спочатку воно, навпаки, уособлювало біди. Так, у слов'ян глиняний горщик був символом добробуту, яке дарував бог Ярило (язичницький бог сонця). І, якщо такий предмет розбивався, вважалось, що то до Ярила проявлялася неповага, за яку він міг покарати. А фраза «на щастя», ймовірно, була певним захистом від неприємностей, замовлянням від негараздів, які бог сонця міг принести в будинок.

· Чому не можна зберігати вдома розбитий посуд? Його енергія негативна, вона пов'язана з втратами, руйнуваннями. Тому, якщо у вашій шафі лежить розбита, але дуже дорога вам і красива чашка, таким чином ви буквально відлякує щастя і успіх. До речі, особливо важливо викинути весь посуд, розбитий під час сварки – його енергетика особливо небезпечна і сильна.

· Людина, яка їсть з ножа, може стати злою. Ймовірно, це пов'язано з енергією агресії, яку несуть усі гострі предмети (адже вони зазвичай використовувалися для боротьби).

· Якщо зі столу впав ніж, то скоро в будинок прийде чоловік, а якщо виделка або ложка, то потрібно чекати жінку. Якщо гості небажані, то предметом потрібно три рази стукнути об підлогу – тоді ніхто не прийде.

· Накриваючи на стіл, в першу чергу на нього слід поставити сільничку, щоб уникнути розбіжностей і сварок.

· Є повір'я, згідно з яким господиня повинна покласти під скатертину ніж. У такому разі всі гості залишаться задоволеними і ситими.

· На весіллях прийнято бити посуд. Але навіщо це роблять? Вважається, що такий жест дозволить залишити позаду всі негаразди і біди, почати сімейне життя з чистого аркуша, щоб воно було довгим і щасливим.

· Якщо дівчина, яка дуже хоче дитину, вип'є з келиха, з якого пила вагітна, то незабаром і вона теж завагітніє. Адже цей предмет «заряджений» особливою енергетикою, яка може передаватися.

· Якщо якийсь предмет посуду раптом тріснув без видимих на те причин, це може призвести до сварок в сім'ї, сварки або ж до фінансових труднощів. Щоб всього цього уникнути, слід такий посуд викинути.

· Якщо жінка розбила наповнений келих, то їй слід уважніше ставитися до своєї другої половини. Ймовірно, у чоловіка є інша, або ж він допускає можливість зради.

· Якщо стакан розіб'є чоловік, то йому це може обіцяти успіх у справах, матеріальне благополуччя, успіх в бізнесі або прибуткові угоди.

· 5 можна встромляти ніж на хліб, тим більше залишати його в такому положенні. Вважається, що із-за такого прояву неповаги до їжі, в майбутньому в будинку може стати бідніше.

· Якщо ви ненавмисно розбили тарілку, то це може обіцяти удачу.

· Раптово розбився келих? Це може говорити про те, що незабаром у вас можуть початися романтичні відносини.

· Ніколи не залишайте на ніч брудний посуд. Причин тому кілька. Перша і найочевидніша: на наступний день залишки їжі на поверхні засохнуть, і змити їх буде набагато важче. Друга причина – це невдоволення домовика. Більшість таких істот люблять порядок в домі, а недбайливих господарів карають, наприклад, з допомогою зниклих речей і інших дрібних капостей. Третя причина – це те, що бруд, зазвичай, несе погану енергію.

26.05.2016



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2016p. 
На головну сторінку