Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №768 від 21.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Лікарів Рівного навчали за новими методиками

Лікарів Рівного навчали за новими методиками

Зменшенню кількості лікарських помилок сприяють різні фактори. Серед них – нові підходи до медичної освіти, які дозволяють медичному персоналу вчитися та практикуватися і на чужих помилках, і на власних, не ризикуючи при цьому життям і здоров’ям пацієнтів. Саме таким підходом є симуляційне навчання.

15 липня 2016р. за ініціативи адміністрації пологового будинку Рівненської міської ради відбувся майстер-клас для медичного персоналу закладу. Тема майстер-класу – «Командний підхід при наданні невідкладної допомоги, а саме при акушерських кровотечах». Був запрошений Олександр Хмель – спеціаліст з проекту акушерства та гінекології, топ-менедженр компанії FERRING, який проводив навчання на манекені породіллі.

Персонал пологового будинку був поділений на команди. Кожна команда складалась з двох лікарів акушер-гінекологів, акушерки, анестезіолога та анестезисти. Основна частина майстар-класу проходила в пологовому залі. Дії персоналу під час надання допомоги породіллі з акушерської кровотечею фіксувалось відеокамерою. Після виконання різних сценаріїв були переглянуті та проаналізовані відеозаписи дій команди. Звертаючи увагу не лише на техніку виконання, а й на різні моменти, такі як: комунікація і взаємодія у команді, процес прийняття рішень, розподіл завдань серед членів команди, роль лідера.

Змістовне наповнення майстер-класу, комбінація теорії та практики, відкрита та дружня атмосфера спілкування стала запорукою успішного заходу.

21.07.2016



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2016p. 
На головну сторінку