Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Найкорисніші рослинні олії для приготування страв

Оливкова. Ще у Давній Греції її називали «рідким золотом». Вона має протизапальні властивості і добре впливає на травну систему організму. Кращі сорти оливкової олії отримують методом холодного віджиму (такі олії називають Extra Virgin). У кулінарії оливкову олію використовують для запправки салатів та для приготування страв, які не передбачають нагрівання олії вище 180 °С.

Соняшникова олія.

Джерело лецитину. Ця речовина допомагає формувати нервову систему дитини, а у дорослих підтримує активність і ясність розуму. Також лецитин допомагає відновити сили під час анемії та стресах. Універсальна олія для салатів, і для смаження.

Кукурудзяна.

За хімічним складом кукурудзяна олія подібна до соняшникової. Вона чудово регулює обмін холестерину в організмі. Допомагає розщепленню твердих жирів. У кукурудзяній олії містяться похідні фосфору - фосфатиди, які дуже корисні для мозку. У продаж надходить тільки рафінована олія. Вона відмінно підійде для смаження, фритюру, адже не пригорає і не піниться.

Гірчична.

Завдяки бактерицидним властивостям допомагає довше зберігати свіжість заправлених нею продуктів. Має зігріваючі і пом’якшувальні властивості, інгаляції з цією олією дуже корисні під час бронхітів та ангін.

Лляна.

Саме ця низькокалорійна рослинна олія використовується в дієтах для схуднення. Допомагає виводити токсини з печінки. Насіння льону містить антиоксидант тіопролін, який нейтралізує нітрати).

Кунжутна.

Містить у собі найбільше кальцію. Кунжутну олію використовувати потрібно в міру, адже вона має специфічний смак. Незамінна у стравах азіатської кухні. Допомагає поліпшити стан при хворобах щитовидки і подагрі (виводить із суглобів шкідливі солі). Однак кунжут підсилює згортання крові, тому необхідно знати міру. Додавати кунжутну олію можна в соуси і салати, а ось смажити на ній м’ясо або овочі не варто: масло швидко підгорає.

28.07.2016



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку