Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №775 від 08.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

З аеропорту Рівного буде перший регулярний рейс

З аеропорту Рівного буде перший регулярний рейс

Комісія Державіаслужби з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній задовольнила всі заявки авіакомпаній на нові маршрути. Серед них, зокрема, є і заявка авіакомпанії Bravo Airways на регулярний міжнародний авіарейс з Рівного до Любліна.

Про це повідомили в Державній авіаційній службі України.

Таким чином вже з нового року мешканці області можуть очікувати появу першого регулярного рейсу з Рівненського аеропорту.

«Звісно, що з великим оптимізмом сприйняв новину про затвердження першого регулярного рейсу з Рівненського аеропорту за останні десятки років», - зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Однак, за словами керівника області, цей рейс є лише початком, і влада не збирається зупинятися.

«На жаль, на сьогодні наш аеропорт не може повноцінно приймати літаки класу Боїнг, оскільки конструкція таких літаків вимагає більшої рулійної доріжки. Тому ми звернулися до депутатів обласної ради та просимо в них виділити кошти на реконструкцію нашої злітної смуги, щоб розширити цю доріжку», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Після цієї реконструкції, переконаний голова ОДА, кількість регулярних рейсів, а також їх напрямки значно збільшаться, адже літаки класу Боїнг є в переважній більшості авіакомпаній, які виявили бажання співпрацювати з рівненським аеропортом.

Окрім рейсу з Рівного для компанії Bravo Airways комісія Державіаслужби затвердила також рейси з Києва до Любліна, Попраду, Рас-ель-Хайма та Тунісу. Разом з цим, нові маршрути отримали й інші авіаперевізники.

08.09.2016



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2016p. 
На головну сторінку