Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №786 від 24.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Польські експерти приїдуть працювати на Рівненщину

На Рівненщину приїде група польських експертів з Вармінсько-Мазурського воєводства.

Вони оцінять потенційні напрямки для співпраці та спільно з українцями розроблять проекти, реалізація яких здійснюватиметься в Польщі та в Україні за кошти ЄС.

Про це домовилися голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко з маршалком Вармінсько-Мазурського воєводства Густавом Мареком Бжезіном під час перебування рівненської делегації в Польщі.

Зокрема, голова Рівненської ОДА розповів, що користуючись коштами Євросоюзу, поляки значно змогли покращити стан своєї інфраструктури, комунальної та екологічної галузей. А тому розраховує, що завдяки їхній допомозі Рівненщині також вдасться реалізувати низку проектів за європейські гроші.

«Звісно, що переважну більшість ідей польська сторона могла реалізувати ставши членом Євросоюзу, але наразі в Європі діє низка програм для трохсторонньої співпраці. Саме на ці кошти ми й розраховуємо. Свого часу для Польщі партнером в таких проектах був діючий член Євросоюзу – Німеччина. Тож сподіваюся, що для нас таким партнером стане Польща», - розповів Олексій Муляренко.

Тому для того, аби об’єктивно оцінити перспективи реалізації трьохсторонніх проектів за участі Євросоюзу, Польщі та України на Рівненщину приїде експертна група з Вармінсько-Мазурського воєводства. Вони й мають відібрати напрямки реалізації проектів та надати практичну допомогу в їх підготовці.

24.11.2016



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2016p. 
На головну сторінку