Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №791 від 29.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Дмитро КОЗЬБАН: «Мені комфортно працювати з Володимиром Мазяром»

Дмитро КОЗЬБАН: «Мені комфортно працювати з Володимиром Мазяром»

Форвард рівненського «Вереса» Дмитро Козьбан в інтерв`ю порталу MatchDay.ua розповів про враження від літньо-осінньої частини сезону і порівняв свого екс-наставника Віталія Кварцяного із нинішнім - Володимиром Мазяром.

- Дмитре, проаналізуй відрізок часу, проведеного у «Вересі». Не шкодуєш, що влітку зробив вибір на користь команди з Рівного?

- Ні, не шкодую, адже ми провели відмінну першу частину чемпіонату, заслужено закінчивши її на другій позиції у турнірній таблиці. І у нас є хороші шанси поборотися за перше місце. Постараємося зробити навесні ривок, і тим самим порадувати наших уболівальників і всіх, хто вболіває за «Верес».

- Чи виправдалися твої очікування від команди? Все вдалося, що задумував досягти у першій частині сезону?

- Так. Чого очікував - все так і сталося. В принципі, я знав, куди йду і бачив, які хороші футболісти зібрані у Вересі». У нас хороша команда, яка може боротися за найвищі місця у Першій лізі. А щодо того, чи все можливе зробив особисто я... Завжди треба намагатися грати якомога краще. Ми закінчили рік на другому місці. Значить, є ще до чого прагнути навесні. Все-таки на другому місці в Першій лізі я вже був, хочеться поліпшити показник.

- Чи не сумуєш за часами роботи з Віталієм Кварцяним? Яка різниця між ним і наставником «Вереса» Володимиром Мазяром?

- Ні, не сумую. Навіть, навпаки. Що не стається - все на краще! Всі знають, що Віталій Володимирович - своєрідна людина, і працювати з ним не так легко. Можу сказати, що в психологічному плані мені зараз точно легше. З приводу різниці... У кожного тренера - свій підхід. Звичайно, є деякі розбіжності, кожен по-своєму бачить футбол. В деталі не буду вдаватися. Мені, звичайно, комфортніше працювати з Володимиром Івановичем.

- Чи правда, що у Володимира Мазяра великі штрафи?

- Штрафи, я думаю, є у всіх командах. У нас - не виняток. Правда, не знаю, штрафували когось, чи ні. За час перебування в команді не чув про таке.

- Ти грав за «Волинь», а тепер захищаєш кольори «Вереса». Чи можна сказати, що підбір виконавців у клубах однаковий?

- Коли я виступав у «Волині», то, звичайно, склад у нас був дуже хороший і класні футболісти грали протягом трьох років. Та нині рівень Прем`єр-ліги впав. Для «Волині» зараз закриті трансфери, і вони не можуть нікого дозаявляти. Грає в основному молодь, і їй важко доводиться. Натомість, декілька команд Першої ліги, які борються за призові місця, думаю, не загубилися б в Прем`єр-лізі і могли б гідно там грати.

- Ти забив два м`ячі в чемпіонаті і один в Кубку. Як думаєш, можна було домогтися більшого?

- Так, результативність треба поліпшити. Думаю, кілька м`ячів міг ще забити, хоча і приєднався до команди по ходу чемпіонату, і поки влився - знадобився час. Але дуже постараюся навесні виправити цю статистику і забити якомога більше переможних м`ячів, щоб команда тільки перемагала.

- Знаходиш спільну мову з наставником Володимиром Мазяром? Чого він вимагає від команди?

- Звичайно, знаходжу, так як саме він мене запросив у команду і переконав перейти в «Верес». Він вимагає від команди налаштовуватися на кожен матч, тільки на перемогу і повністю викладатися на полі.

- Що скажеш про проблему договірних матчів в Першій лізі? Нещодавно був скандал, пов`язаний з поєдинком «Іллічівець» - «Гірник-Спорт»? Як ставишся до ігор у букмекерських конторах?

- Щодо договірних ігор багато пишуть зараз всього. Напевно, диму без вогню не буває, але особисто я знаю лише те, про що пишуть в новинах. Читаю, як і всі, не більше того. Вважаю, з цим треба боротися і якомога швидше викорінити з нашого футболу. До контор ставлюся нейтрально, сам не ставлю. А хто там чим займається - це особиста справа кожного.

- Як збираєшся провести відпустку?

- Зараз я приїхав ненадовго до Краматорська, до рідних. На Новий рік планую вирушити в теплі краї, але це поки не точно. Хоча, сподіваюся, все вийде. Після Різдва з друзями поїдемо до Європи. Хочу обов`язково заїхати до мами в Італію! А там вже і збори не за горами.

29.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2016p. 
На головну сторінку