Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №863 від 31.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

«Учасників АТО та малозабезпечених на новому томографі обстежуватимуть безкоштовно», - Олександр Данильчук

«Учасників АТО та малозабезпечених на новому томографі обстежуватимуть безкоштовно», - Олександр Данильчук

У Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука презентували 16-зрізовий комп’ютерний томограф OPTIMA CT 520. Його придбали коштом обласного бюджету за 11,5 млн.грн. Нове обладнання значно розширить діагностичні можливості обласного комунального закладу, при цьому зросте і якість надання таких послуг.

Як зауважив завідувач відділення променевої діагностики діагностичного центру Пилип Семенюк, на Рівненщині вже є кілька подібних за характеристиками томографів, які працюють у приватних медзакладах. Однак, подібного комп’ютерного супроводу немає жоден з них. Відтак новий томограф дасть можливість на якіснішому рівні обстежувати судини голови, шиї, нижніх кінцівок. При цьому зі значно нижчим ступенем опромінення. Завдяки новому обладнанню, лікарі діагностичного тепер мають можливість діагностувати онкозахворюваня на значно раніших стадіях і, що головне, зріс шанс попереджати такі недуги, - наголосив Пилип Семенюк.

Голова обласної ради Олександр Данильчук, який взяв участь у презентації, зауважив, що обласна рада системно та послідовно здійснює фінансову підтримку свого комунального закладу, виділяючи з бюджету десятки мільйонів гривень не лише на утримання діагностичного центру, а й на придбання сучасного обладнання, впровадження найновіших методів діагностики. «Ми розуміємо, що без сучасної техніки, яка відповідає найновішим вимогам, діагностичний центр не зможе надавати якісні послуги. Новий томограф значно розширить діагностичні можливості центру, а завдяки підтримці обласного бюджету значна частина людей зможе обстежуватися безкоштовно», - наголосив Олександр Данильчук.

Йдеться про низку категорій громадян, серед яких, зокрема, учасники АТО, малозабезпечені та інші категорії, для яких діагностика на томографі буде безкоштовною. Для цього обласна рада уже виділили додатково 300 тис.грн. на придбання супровідних матеріалів.

31.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 31.05.2018p. 
На головну сторінку