Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №897 від 24.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Догляд за шкірою взимку

Догляд за шкірою взимку

У зимовий час шкіра обличчя піддається постійним випробуванням. З-за холоду, вітру, частих перепадів температур, при виході з приміщення на вулицю, сухого повітря від опалювальних приладів, вона стає роздратованою, починає лущитися і червоніти. Під час перебування на холоді відбувається звуження кровоносних судин, тому порушується кровопостачання, а разом з ним і живлення шкіри. Це призводить до того, що вона стає сухою, в’ялою, на ній посилюється судинний малюнок. Для того щоб уникнути таких неприємностей, догляд за шкірою обличчя взимку повинен бути особливим.

Косметичні засоби для догляду за шкірою взимку

При настанні холодів зменшується вироблення шкірного сала. Тому жирна шкіра взимку може стати нормальною або помірно жирною, нормальна стає сухою, ну а суха перетворюється в дуже суху і чутливу. Всі ці особливості необхідно враховувати при виборі засобів по догляду.

Взимку рекомендується користуватися спеціальними захисними кремами, призначеними саме для цієї пори року. Спеціальні компоненти, які входять до складу таких засобів, створюють на шкірі тонку, непомітну плівку, що захищає її від шкідливих впливів, морозу, вітру і сухого повітря в приміщеннях. Такі креми можна використовувати навіть в дуже сильні морози.

Взимку, також як і в інші пори року, шкіра потребує регулярного пілінгу. Однак після використання скрабів, на мороз не можна виходити протягом доби. Тому в зимовий період краще користуватися гоммажем. Це крем не потрібно змивати водою, він м’яко скочується, видаляючи залишки лущення і ороговілі частинки, не травмуючи шкіру.

Догляд за шкірою в холодну пору року

• Очищення. У холодну пору року для вмивання краще не використовувати воду з милом, оскільки це пересушує епідерміс. Суху шкіру взимку рекомендується очищати косметичним молочком, а жирну пінкою для вмивання. Все необхідно змивати тільки кип’яченою водою. Після вмивання обробіть обличчя тоніком, без вмісту спирту. Він видалить залишки засобів, освіжить і додасть шкірі тонус.

• Зволоження. Взимку зволоження шкіри особливо необхідно. В цей період використовувати зволожуючі засоби рекомендується на ніч або в дні, коли ви не збираєтеся виходити на вулицю. Якщо ж ви не можете обійтися без зволожуючого крему вранці, нанесіть його не менше ніж за 40-50 хвилин до виходу з дому. Навіть якщо ви скористалися вранці зволожуючим засобом, перед виходом на вулицю, а бажано за 20-30 хвилин до цього, необхідно нанести захисний крем. Найбільше цього потребує чутлива і суха шкіра.

• В цей період приділяйте особливу увагу маскам. До їх складу повинні входити вітаміни, жири, сир і жовток. Для живлення шкіри можна використовувати як готові маски, так і приготовані самостійно, наприклад, на основі сметани або сиру.

• Декоративна косметика. Не варто відмовлятися від використання декоративної косметики. Добре захищає від холоду тональний крем. У період холодів віддавайте перевагу засобам з більш густою консистенцією, вони краще інших захищають шкіру. Якщо в сукупності з тональним кремом використовувати ще і пудру, то позитивний ефект посилиться. Для захисту губ наносити декоративну помаду поверх гігієнічної.

Поради по догляду за шкірою взимку

• Якщо взимку лущиться шкіра, значить, ви її недостатньо зволожуєте. Якщо крім лущення виникає відчуття сухості і печіння, це може говорити про те, що захисний шар шкіри порушений. Для його відновлення рекомендується скористатися спеціальною лікувальною косметикою з ліпідами і керамідами, що продається в аптеках.

• Блиск для губ є не найкращою захистом від морозу, краще користуватися гігієнічною помадою або спеціальними бальзамами.

• Зайшовши з морозу в приміщення, не поспішайте розташовуватися поблизу джерел тепла, особливо якщо це відкритий вогонь, кондиціонер або обігрівач. Це буде сприяти ще більшому висушування шкіри.

• Навіть якщо на вулиці дуже великий мороз, не потрібно закривати обличчя шарфом. Крім того, що він може натерти шкіру, він ще і затримує вологу, що виділяється при диханні. Для шкіри це дуже шкідливо.

• Вийшовши на холод, на кілька секунд прикрийте обличчя руками, так шкіра легше адаптується до різкої зміни температури.

Як захистити губи взимку

У зимову пору року шкіра на вулиці зазнає впливу морозу і вітру, тому потребує надійного захисту і живлення. А шкіра губ тим більше, адже губи завжди знаходяться в центрі уваги, тому вони повинні бути постійно в ідеальному стані. Важливо знати, яким чином захищати губи в холодну пору року.

Шкіра губ дуже тонка і чутлива, холод і вітер залишають на ній сухість і подразнення, боротися з якими можна за допомогою якісного живильного бальзаму, який швидко поверне красу губ. Кращий бальзам той, у складі якого знаходяться тільки натуральні компоненти, такі як авокадо, масло жожоба, екстракти мигдалю і виноградної кісточки, бджолиний віск і т. д. Всі ці компоненти дуже корисні, вони надають відновлюючу і захисну дію, до того ж вони відмінно зберігають красу. Бальзамом користуватися необхідно регулярно, обов’язково наносити вранці і ввечері, вдома і на роботі, перед тим, як нанести на губи помаду або блиск. Так можна захистити губи від різкого впливу погоди і навколишнього середовища, а так само зберегти здоров’я і красу губ. Не варто забувати про те, що не бажано вплинути на шкіру губ може і не якісна косметика, багато помад і блисків містять такі хімічні сполуки, проникнення яких глибоко в шкіру може сильно нашкодити красі і здоров’ю губ.

Щоб зберегти губи здоровими і красивими якомога довше, варто просто дотримуватися кількох порад:

• На вулиці не можна облизувати губи! З цієї причини миттєво пересихає шкіра.

• Щоб уникнути проблеми зневоднення шкіри губ, треба пити велику кількість води.

• У приміщенні сухе повітря здатне пересушувати шкіру губ, з цієї причини в приміщеннях необхідно регулярно наносити на губи бальзам.

• Для підтримки молодості і краси шкіри, необхідно кілька разів на тиждень використовувати спеціальні скраби.

• Якщо губи занадто сухі і потріскані, можна скористатися риб’ячим жиром. Змастити шкіру губ, і жирні кислоти, що знаходяться в ньому, швидко відновлять всі шкірні ушкодження.

24.01.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2019p. 
На головну сторінку