Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №902 від 28.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Будівельний буревій

Будівельний буревій

Пристрасті в будівельній галузі обласного центру досягли рівня близького до справжнього буревію. Це стало зрозуміло 22 лютого, коли в область завітав міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Біля Рівненської обласної адміністрації його очікував, правда не дуже численний, мітинг проти голови ДАБІ (Державної архітектурно-будівельної інспекції) в Рівненської області Ігоря Мічуди. Міністр вислухав мітингарів і пообіцяв розібратися. Щоб зрозуміти причину такої доволі неординарної для нашого міста акції, автор попросив прокоментувати події самого Ігоря Мічуду. Він був у лікарні і готувався до операції, тому поговорити вдалося лише по телефону.

- Ігоре Володимировичу, ДАБІ та Вас звинуватили ледве не в тотальних поборах будівельників. Це правда?

- Звісно ні. Хочу сказати, сам цей «мітинг» інакше як шабашем назвати не можу. Якщо хтось не задоволений діями нашого обласного ДАБІ та мене, як його керівництва, вважає штрафи накладені за порушення вимог чинного законодавства несправедливими – звертайтесь до суду. Якщо ви знаєте про факти зловживання своїми правами з боку наших працівників, або мене, як державного чиновника – будь ласка, повідомляйте про них правоохоронні органи. Це нормально. Але використовувати приїзд міністра, знаючи, що я у лікарні і влаштовувати «мітинг» - це не серйозно.

- Чим на Вашу думку викликана така бурхлива реакція організаторів цієї акції?

- Небажанням працювати за правилами. На жаль, багато років в будівельній галузі Рівного працювало правило, що все можна «порєшать». Вже чотири роки, я і наш колектив обласного ДАБІ, працюємо над тим, щоб усі будівництва були законні, і роботи проводились згідно норм та правил, так, це далеко не всім подобається, але так повинно бути. Будівництво - дуже серйозна справа, і вона повинна проводитись із дотриманням усіх норм закону. Ще раз хочу сказати, я готовий дати усі документи, на підставі яких наші фахівці виставляли штрафи та готували приписи, протоколи. Ми розуміємо відповідальність нашої роботи, адже в будинках будуть жити люди, і вони повинні бути впевнені, що будівля збудована якісно, в торгівельних центрах, таких, як хочуть збудувати на «Щасливому», щоденно будуть тисячі відвідувачів та працівників. Вони повинні бути впевненні у своїй безпеці. Забезпечення такого стану речей і є, на мою думку, суть роботи нашої служби.

28.02.2019Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2019p. 
На головну сторінку