Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №914 від 23.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному

Олег Ляшко та митрополит Єпіфаній єдині, хто вшанував пам’ять жертв політичних репресій у Рівному

У неділю, 19 травня, в Рівному сотні містян, попри негоду прийшли на околицю, де освячувався новий храм Православної церкви України – Катеринівська церква. Церемонію вів голова Православної церкви України, митрополит Єпіфаній. Серед вірян, що прийшли на урочисту службу, був і Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, народний депутат від РПЛ, наш земляк Андрій Лозовий та активісти обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка.

Це не випадково, адже саме РПЛ вже не один рік відстоює інтереси саме Української церкви, допомагає та підтримує процес створення незалежної православної церкви. Про це розповів Лідер Радикальної партії Олег Ляшко: «Без незалежної помісної православної церкви не може бути повністю незалежна Україна, і тому ми разом з ієрархами Православної церкви України працюємо над тим, щоб наша незалежна українська церква, ставала все міцнішою. Хочу сказати, що багато хто з політиків недооцінюють роль духовних та гуманітарних факторів у розбудові України, як сильної європейської держави. Ми приїхали в Рівне 19 травня в День пам?яті жертв політичних репресій. Звісно, що в такий день потрібно вшанувати тих, хто загинув за Україну, а це мільйони патріотів, які віддали своє життя за те, щоб ми могли вільно жити в своїй Богом даній державі. І що я бачу, ми з митрополитом Онуфрієм виявились єдиними, хто поклав квіти до пам?ятника Загиблим за Україну і монументу Климу Савурі. Це ганьба, бо в такий день потрібно прийти до таких місць і віддати свою шану нашим загиблим героям. На жаль, далеко не всі, а особливо політики, це розуміють. Без духовності, розуміння власної важкої та кривавої історії немає і не може бути бачення майбутнього нашої держави. Це факт. Ми повинні зрозуміти, що найкращою нагородою для наших полеглих співвітчизників, патріотів, закатованих ворогами України, буде квітуча, заможна, незалежна Україна. Тому ми, політики, діячі церкви, всі громадяни повинні спільно її будувати. Тому треба навести лад в Україні, щоб була дисципліна та порядок, будувались заводи та фабрики, було менше чиновників. Зокрема Радикальна партія вже давно вимагає скорочення кількості депутатів Верховної Ради до 250 чоловік, щоб зекономити чимало коштів. Потрібно, щоб гроші з державного бюджету йшли на зміцнення та розвиток економіки, соціальної та гуманітарної сфер. Тоді Україна буде розвиватись, і нарешті ми увійдемо в родину розвинених європейських країн ».

Важко не погодитись з Лідером Радикальної партії Олегом Ляшком, що сьогодні, на жаль, гуманітарній сфері в нас з боку держави приділяється, на жаль, критично мало уваги і це вкрай погано...

23.05.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2019p. 
На головну сторінку