Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №916 від 07.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

В обласній раді працюють над організацією україно-польських таборів для дітей

В обласній раді працюють над організацією україно-польських таборів для дітей

За результатами поїздки до м. Ольштин, що у Вармінсько-Мазурському воєводстві Республіки Польща, в обласній раді опрацьовують можливість організації відпочинку та оздоровлення дітей у таборах. Відповідних домовленостей досягли під час робочої зустрічі з керівництвом сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства.

Спілкуючись зі своїми колегами - головою сеймику Бернадетою Гордеюк та маршалком воєводства Густавом Мареком Бжезіним голова обласної ради Олександр Данильчук підкреслив, що одним з успішних прикладів реалізації Угоди між регіонами є співпраця між Рівненською обласною дитячою лікарнею та Воєводською дитячою лікарнею м. Ольштин. Останні кілька років польські спеціалісти діляться досвідом проведення складних лапароскопічних втручань: за участю польських хірургів проведено понад 200 операцій.

«Ми б хотіли розширити тематику співробітництва. Насамперед – відновити практику літніх таборів для дітей української діаспори на теренах Рівненщини. Це можуть бути мовні табори на базі наших оздоровчих закладів», - зауважив Олександр Данильчук. Адже у Вармінсько-Мазурському воєводстві – найбільша у Польщі українська діаспора, в регіоні діють україномовні школи.

Зі свого боку, керівники сеймику та воєводства погодилися приймати дітей з Рівненщини. Йдеться передусім про вихованців обласних комунальних шкіл-інтернатів.

Свого часу гарною практикою були поїздки вихованців Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою на історичну реконструкцію битви під Грюнвальдом (1410 р.), яку поляки щороку організовують до річниці «битви народів», і яка стала доленосною для України.

Також в рамках Плану співпраці між Рівненською обласною радою та Сеймиком Вармінсько-Мазурського воєводства на 2019-2020 роки, в кінці вересня на Рівненщині будуть проведені Дні Вармії та Мазур, так само як у Польщі - Дні Рівненщини у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

07.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2019p. 
На головну сторінку