Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Що таке вісцеральний жир, та чому треба із ним боротися

Що таке вісцеральний жир, та чому треба із ним боротися

Крім підшкірного, існує вісцеральний жир. Це різновид внутрішнього жиру, що огортає собою внутрішні органи, та приводить до ожиріння. Небезпека вісцерального жиру полягає в тому, що він безпосередньо впливає на роботу цих самих органів, змінює їхню структуру, порушує роботу. Таке втручання приводе до збою і наступного порушення обмінних процесів організму.

У людей з високим показником вісцерального жиру є більша кількість пептидних інформаційних молекул, у порівнянні з тими, у кого кількість внутрішнього жиру в нормі. Ці молекули безпосередньо відповідають за узгодження імунної та ендокринної систем, беруть участь у придушенні запальних процесів.

Коли організм здоровий, вогнища запалення відсутні, озброєна імунна система починає атакувати власний організм. У першу чергу страждають підшлункова залоза, серце, печінка. Звідси зрозуміло, чому при надлишковій кількості вісцерального жиру, дуже часто спостерігаються інфаркти, інсульти, панкреатити, цукровий діабет.

Визначити, чи є вісцеральний жир в організмі, можна самостійно.

Для початку необхідно відзначити, що такий жир є практично в усіх. Інша справа – це його кількість. Визначити, чи не загрожує жир здоров’ю, легко. Для цього достатньо виміряти обсяг талії. Нормативні показники для жінок – менше 80 см; для чоловіків – менше 90 см. Причому, даний показник не залежить від ваги, зросту і віку.

Боротися з вісцеральним жиром – необхідно! Як би банально це не звучало, але налагодження індивідуальної системи харчування – шлях до успішного лікування.

Сидіти на дієтах довічно не реально, і шкідливо для здоров’я. Навіть сама дієта, що щадить, погано впливає на емоційний настрій людини, що у свою чергу, приводить до нервової перенапруги, і як наслідок до нової імунної атаки.

Замкнуте коло? Ні. Як завжди, все геніальне просте – необхідний підрахунок калорій. Для здорової людини денна витрата енергії приблизно дорівнює 2 –2,5 тис. ккал. І варіюється цей показник винятково за рахунок фізичного навантаження. Тобто при нормальній вазі на фізичні вправи додаються калорії. При надлишковій – навантаження додається, калорійність не змінюється.

20.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 20.02.2020p. 
На головну сторінку