Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №956 від 19.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Дезінфекція під’їздів, магазинів та маршруток

В умовах карантину необхідно здійснювати дезінфекцію в житлових будинках, на підприємствах продовольчої торгівлі, громадського транспорту. Про це повідомляють в обласному лабараторному центрі.

Дезінфекція в житлових будинках

Для проведення дезінфекції використовують дезінфекційні засоби, що забезпечують ефективне знезараження щодо вірусних інфекції: Бланідас Актив, Бланідас 300, Лізоформін, Медикарін, Хлорантоїн, Гуасепт, Гігасепт та багато інших хлорвмісних та на основі спиртових сполук засобів, зокрема:

прибирання та дезінфекція у під’їзді та на сходах, ліфтових кабінах;

біля контейнерів для відходів проводиться щоденно;

миття та дезінфекція сходових площадок і маршів, місць перед сміттєпроводами проводиться щоденно;

майданчиків перед входом у під’їзд та догляд за домовим устаткуванням проводиться щоденно;

вологе протирання та дезінфекція поручнів, підвіконь, віконних огорож, сходів на горище, опалювальних приладів, поштових скриньок, шаф для електрощитів проводиться щоденно;

вологе прибирання та дезінфекція стін, стель, ліфтів щоденно, кнопок ліфтів – через 3 години;

миття вікон рам у під’їзді;

Дезінфекція на підприємствах продовольчої торгівлі

Дезінфекція на підприємствах продовольчої торгівлі, включаючи великі супермаркети , проводиться у відповідно до правил і нормативів, які регулюють їх діяльність.

Дезінфекція поверхонь, приміщень, торговельного (ваги, прилавки, вітрини, фасувальних агрегатів тощо) і технологічного обладнання (фаршевих машин, пилок, столів для обробки риби, м’яса, решіток, стелажів тощо, раковин і виробничих ванн), холодильного обладнання, тари, посуду, крупного (стелажі, візки, транспортери) і дрібного інвентарю (лотків, таць, ножів, обробних дощок у відділах збереження продуктів, які швидко псуються (м’ясному, рибному, молочному, ковбасному, кулінарному, кондитерському тощо) проводять методом зрошення, протирання чи занурення.

Дезінфекція громадського транспорту

Для дезінфекції громадського транспорту необхідно виділити місця для проведення миття та дезінфекції, дезінфікуючі засоби, інвентар для проведення дезінфекції.

На всьому протязі рейсу водій, кондуктор контактують із великою кількістю пасажирів, тому для захисту органів дихання вони повинні:

- застосовувати респіратори або маски;

- заміна масок проводиться кожні 2-4 години, респіраторів згідно рекомендацій виробника;

- дотримання гігієни рук сприятиме попередженню розповсюдження інфекційних захворювань. В період підвищення захворюваності необхідно частіше мити руки. Перевагу краще віддавати бактерицидному рідкому милу.

19.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2020p. 
На головну сторінку