Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №958 від 02.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Пряжене (топлене) молоко у мультиварці

Вам подобається пряжене молоко? Приготуйте його самі, у мультиварці. Це надзвичайно просто!

Інгредієнти: 2–2,5 л молока.

Молоко налити у чашу мультиварки. Верхню частину чаші змастити маслом, щоб молоко не втікало. Готувати у режимі “Тушкування” 1,5–2 години (якщо у вас мультиварка-скороварка) або 5 год (якщо звичайна мультиварка). У кожному разі через 1,5 год після початку приготування мультиварку краще відкрити і подивитися: якщо молоко буде надто світле, “тушкувати” ще.

Домашня “Фанта” за 5 хвилин

Такий смачний напій як «Фанта» дуже подобається дітям. Тому приготуйте «Фанту» вдома. Вартість продуктів не дуже висока, але на відміну від магазинної, вона – домашня. Тому буде корисна, адже не міститиме різні шкідливі домішки.

Інгредієнти: 1 великий апельсин, 100 г лимона, 1,5 л води, 400 г моркви, цукор на смак.

Помити, почистити та натерти моркву на дрібну тертку. До блендера покласти помиті й порізані на шматки лимони, апельсини та подрібнити до однорідної маси. Вилити усе в глибоку посудину. Додати цукор, залити водою та поставити на вогонь. Закип’ятити суміш і проварити 5 хвилин та залишити настоюватись.

Напій набуде приємного, насиченого жовто-оранжевого кольору. Можна додати до напою кип’ячену воду, якщо він буде надто концентрований.

«Хеннесі на розлив»

Рeцeпт дoмaшньoго кoньякy

Для приготування 3 літер домашнього коньяку знадобиться: 3 л горілки, 3 ст. ложки сушеної кори молодих пагонів дуба, 1 ст. ложка чорного чаю, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка соди харчової, 8 сухих суцвіть гвоздики.

Взяти банку з горілкою і всі підготовлені інгредієнти висипати туди. Перемішати. Закрити банку герметично кришкою і поставити в темне місце на два тижні. У таких пропорціях домашній коньяк матиме насичений смак. Якщо не сподобається такий смак коньяку, то можна додати менше кори дуба.

Кора дуба буває різною, тому для першого разу можна зменшити дозу.

Ще можна чай брати не на вагу, а пакетований. В такому випадку на банку горілки вистачить два пакетики чаю.

Через два тижні процідити домашній коньяк, і вже чистий коньяк закрити кришкою. Пити його можна відразу після відціджування, але краще закрити кришками і поставити у темне, прохолодне місце.

Сироп із пелюсток жасмину

Якщо вам подобається аромат жасмину, приготуйте з його квітів сироп. Виходить надзвичайно ароматно і дуже незвичайно! Такий сироп можна додавати у чай і десерти, поливати млинці або просто їсти зі скибкою хліба!

Інгредієнти: Пелюстки жасмину, цукрова пудра.

Скласти пелюстки у банку, пересипаючи цукровою пудрою (чергувати шари), прикрити, поставити на сонце. Сироп, що поступово почне з’являтися, – зливати. Але нічим не трамбувати. Інакше сироп не матиме насиченого кольору. Зберігається впродовж року.

Банановий лікер за 2 хвилини

100–200 г горілки, по 200 г згущеного молока і вершків 10?%) або 1:2, 2 жовтки, 2–3 стиглих банани. Можна додати 0,5– 1 ч. ложку розчинної кави.

Усе збити блендером до однорідності. Пити відразу. Якщо все не випили, зберігати в холодильнику.

Настоянка з медом “Для нас, коханих”

1 л горілки, 2–3 ложки меду, 1 лимон (перекрутити або натерти), 2 п. ванільного цукру, 2 жмені кавових зерен (потовкти товкачем, не молоти).

Із 1 скл. води та 1 скл. цукру зварити сироп, злегка охолодити, додати мед, залишити, щоб вистиг. Усе змішати, поставити у темному місці при кімнатній температурі на 2 тижні або краще на місяць. До речі, горілка не відчувається!

Сирна кава. Такого ви ще не куштували!

Виходить густий тягучий напій із безліччю дрібних бульбашок із вишуканим вершковим смаком, схожим на тале морозиво.

Для приготування потрібно 2 ч. ложки меленої кави, 100 мл води, 50 мл вершків 10?%), 50 г м’якого плавленого сиру (типу «Янтар», «Дружба», у ванночці), 0,5 ч. ложки цукрової пудри.

• Зварити міцну каву: у турці залити мелену каву водою (кімнатної температури), поставити на маленький вогонь. Коли підніметься пінна «шапка», зняти турку з вогню, зачекати кілька секунд, коли «шапка» осяде, знову поставити на вогонь. Повторити двічі.

• Відставити, долити 1 ч. ложку холодної води (щоб добре осіла гуща), накрити блюдцем.

• Підігріти вершки, не доводячи до кипіння. У гарячі вершки додати сир (столову ложку з чубком), цукрову пудру і гарячу каву. Збивати блендером протягом 10 с.

• Налити у прогріті чашки (обдати окропом і витерти серветкою або прогріти у мікрохвильовці).

02.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2020p. 
На головну сторінку