Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №959 від 09.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Поради від лікаря Комаровського: Як підготуватися до COVID-19, та що їсти, якщо вже захворіли

Український лікар Євген Комаровський розповів, які продукти потрібно мати вдома і як підготуватися на випадок захворювання на коронавірус.

Про це він розповів у своєму відеоогляді, який опублікував у соцмережах.

За його словами, якщо людина переносить хворобу легко і кисень у крові не падає, краще не лягати в стаціонар, оскільки місць на всіх не вистачить, а лікарні в Україні не пристосовані до прийому великої кількості хворих.

«Ви можете на сьогодні допомогти собі набагато краще, ніж вся система охорони здоров’я, якій зараз не до вас. Якщо у вас з’явилися симптоми, не потрібно дотримуватися постільного режиму. Постійне горизонтальне положення збільшує ймовірність ускладнень. Крутіться, займайте положення напівсидячи, якщо важко дихати, спробуйте спати на животі, іноді це принципово допомагає», – зазначив лікар.

Також Комаровський підкреслив, що повітря – це чи не найважливіше лікування. Потрібно контролювати температуру, яка має бути в межах 18-22 градуси, вологість повітря – 40-60?%. Провітрюйте приміщення, використовуйте зволожувачі повітря. Краще, щоб удома було 16 градусів, ніж 23.

У той же час він відзначає, що якщо не хочеться їсти – не їжте. Але у випадку хвороби потрібна легкозасвоювана їжа. Потрібно більше вуглеводів. Цей той випадок, коли солодке можна, бо організму потрібна глюкоза та енергія.

Продукти, які можна їсти при коронавірусі:

– вівсянка

– манка

– мед

– згущене молоко

– фруктові пюре

– консервовані фрукти

– фрукти з компоту

– фрукти

– ягоди

– морозиво

– шоколад

– варення

Також Комаровський зазначив, що в разі хвороби обов’язково потрібно багато пити, особливо солодкі напої – компоти, соки, квас, солодкий чай, і навіть, за його словами, кока-колу.

Практичні поради:

– поповнити мобільний;

– встановити контакти (skype або інші способи зв’язку) з родичами, друзями, сусідами. Продумайте, що робити з дітьми, квартирою на випадок, якщо ви їдете в стаціонар;

– мати вдома продукти, напої, ліки.

09.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 09.04.2020p. 
На головну сторінку