Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №963 від 07.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Дитячі пустощі зі снарядом призвели до вибуху

Дитячі пустощі зі снарядом призвели до вибуху

Близько двох тижнів тому 11-річний житель села Малин Млинівського району на пасовищі знайшов металевий підозрілий предмет, приніс його додому та разом із 13-річним братом вкинув його у криницю закинутого господарства.

Другого травня хлопці згадали про знахідку. У колодязь вкинули скляну півлітрову банку із бензином, а потім почали підпалювати папір та кидати вниз, в результаті чого стався вибух. На, щастя ніхто не постраждав.

Працівники вибухотехнічного відділу поліції області дістали та вилучили боєприпас, яким виявився артилерійський бронебійний снаряд калібру 75 мм. Він не містив жодних засобів підриву та вибухотехнічних речовин, а в криниці вибухнула газоповітряна суміш парів бензину та кисню.

За цим фактом поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). У рамках кримінального провадження встановлюються всі обставини події, зокрема й коло осіб, які могли б володіти інформацією щодо знайденого снаряду.

Правоохоронці вкотре наголошують громадянам на дотриманні правил поводження із підозрілими предметами, а батькам – на необхідності проведення з дітьми роз’яснювальної роботи з цього приводу: в жодному разі не наближатися до небезпечної знахідки та негайно повідомити на спецлінію 102; максимально обмежити доступ до місця виявленого предмета та не допускати нікого до приїзду правоохоронців.

07.05.2020Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2020p. 
На головну сторінку