Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №966 від 28.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Що приготувати з ревеню

Що приготувати з ревеню

Зелений борщ з ревенем

Інгредієнти: На 3 л бульйону: курячий окорочок – 1 шт.; щавель – пучок; ревінь – 1,5-2 листки; картопля – 3-4 шт.; буряк – 1 шт.; яйця – 2 шт.; лавровий лист – 1-2 шт.; перець чорний горошком – 6-7; масло вершкове – 40 г; зелень петрушки й кропу – 1/2 пучка; зелена цибуля, сіль, перець чорний мелений; сметана.

Приготування:

Курку залийте водою, доведіть до кипіння й зменште вогонь. Покладіть лавровий лист, перець горошком і варіть бульйон 35-40 хвилин. М’ясо вийміть, відокремте від кісток і покладіть у бульйон знову. Картоплю поріжте кубиками, покладіть у бульйон і варіть 15 хвилин. Буряк поріжте або натріть соломкою й пасируйте на розігрітому маслі. Зменште вогонь, улийте 1-2 ополоники бульйону і тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім додайте в бульйон буряк і варіть ще 5 хвилин.

З листя ревеню видаліть прожилки й поріжте разом із щавлем. Зелену цибулю поріжте кільцями й дрібно поріжте кріп. Додайте все в бульйон і доведіть до кипіння. Потім збийте яйця й улийте в бульйон, помішуючи. Посоліть за смаком і зніміть каструлю з вогню. Борщ готовий. Дайте йому настоятися хвилин 15 і подавайте до столу зі сметаною, свіжою зеленню і свежомеленим перцем.

Напій з ревеню

Інгредієнти:

Ревінь – 300 г;

лимон – 0,5-1 шт.;

корінь імбиру – шматочок 2 см (або за смаком);

цукор – 0,5 скл. (або за смаком);

вода – 1,5 л.

Приготування:

Ревінь наріжте шматочками, імбир натріть на дрібній тертці, а лимон поріжте кружечками.

Скип’ятіть у каструлі воду, викладіть ревінь і варіть 5 хвилин. Потім додайте лимон, імбир і кип’ятіть 1 хвилину.

Зніміть з вогню, і дайте настоятися 5-10 хвилин. Процідіть і остудіть. Напій готовий.

Чатні з ревенем

Чатні – це приправа або соус до м’яса. Кисло-солодкий, трошки гострий і особливо підійде, коли готовите барбекю.

Інгредієнти:

Цибуля червона – 1 шт.,

цукор – 70 г,

винний оцет білий – 40 мл,

перець чилі – 1/2 шт.,

імбир – 1 шматок,

мед – 40 г,

сіль – 2 ч. л.,

чебрець – 1/2 ч. л.,

ревінь – 250 г.

Приготування:

Ревінь і червону цибулю очистити й нарізати кубиками. У сотейник налити винний оцет, скласти нарізані овочі й додати цукор. Поставити овочі вариться на маленькому вогні близько 30 хвилин. Злегка помішувати й додавати всі потрібні спеції зі списку інгредієнтів.

Спочатку видалити насіння й дрібно порізати шматочок чилі перцю, a потім почистити й натерти на тертці імбир близько 5 см. Додати мед, сіль і чебрець. Усе не забути помішувати й кілька разів спробувати на смак.

Через пів години соус загустіє, придбає потрібний смак і аромат. Знімаємо соус з вогню.

Соус можна пюрирувати блендером, а можна й не подрібнювати, залишити шматочками. У будь-якому разі чатні виходить смачним і освіжаючим.

І ще… це прекрасна заготівля на зиму. Коли соус знімаєте з вогню, можна відразу, поки він гарячий, розкласти по стерильних баночках. Якщо соус був прокручений блендером і трохи охолонув, знову доведіть його до кипіння й лише потім розкладіть по баночках.

28.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 28.05.2020p. 
На головну сторінку