Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №974 від 23.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Хоч вір, хоч перевір.

Яєчна шкаралупа – цінне добриво

Яєчна шкаралупа – цінне добриво

Найпростішим способом приготування добрива з шкаралупи є просто її подрібнення.

Подрібнити її можна в звичайній ступці. В якості добрива можна використовувати тільки шкаралупу з-під сирих яєць, які не піддавалися варінні. Шкаралупа, знята з варених яєць, не володіє всіма перерахованими вище корисними властивостями, тому ніякого толку в її використанні немає. Шкаралупу потрібно подрібнити до стану порошку. Уважно простежте за тим, щоб не залишилося великих частин, тому надалі вони можуть пошкодити коріння рослин. Подібним порошком можна удобрювати молоді кімнатні квіти або розсаду. Вона дуже допоможе їм у стабільному зростанні.

Ще одним варіантом приготування добрива з яєчної шкаралупи є все те ж подрібнення, але з наступним настоюванням у воді. Після подрібнення шкаралупу заливають теплою водою і настоюють 5-7 днів. На одну шкаралупу доцільно використовувати 1 літр води, тобто якщо ви використовували шкаралупу з 5 яєць, то її потрібно залити 5 літрами води. Регулярно цю суміш потрібно перемішувати. Цим розчином можна поливати все ту ж розсаду або кімнатні квіти. Ніякої шкоди таке добриво не завдасть.

Також подрібнену яєчну шкаралупу можна використовувати при приготуванні компосту. Перемішувати її можна майже з чим завгодно. Але перш за все рекомендується перемішувати яєчну шкаралупу з лушпинням цибулі, банановою шкіркою та іншими придатними для компосту відходами. Таке добриво можна вносити вже на більш великі ділянки.

23.07.2020



Рівне-Ракурс №10 від 23.07.2020p. 
На головну сторінку