Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №976 від 06.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Премія Дарвіна: найбезглуздіші смерті

Премія Дарвіна: найбезглуздіші смерті

Офіційно премія Дарвіна присуджується за «виключення збиткових генів з генофонду людства». Тому її і назвали на честь батька еволюції: цю нагороду дають тим, хто продемонстрував природний відбір в дії.

1. 22-річний американець Ерік Барса з дитинства мріяв зробити щось героїчне. І ось йому в голову прийшла “відмінна” ідея: зістрибнути із залізничної естакади з тарзанкою. Він знайшов еластичний шнур і двічі змінив його довжину: вона повинна була бути менше, ніж висота естакади. Після цього Ерік сміливо кинувся вниз головою і через кілька секунд розбився об землю. Поліція з’ясувала, що він визначив відстань до землі на око. Помилка склала п’ять метрів.

2. Лауреат 2009-го року загинув під автоматом з газованою водою. Чоловік так сильно хотів отримати банку коли безкоштовно, що почав трясти, розгойдувати і нахиляти автомат. У підсумку шафа з напоями впала і розчавила любителя халяви.

3. У 1982 році Ларрі Уолтерс з Лос-Анджелеса вирішив виконати свою давню мрію: політати, але не на літаку. Уолтерс прив’язав до крісла 45 метеорологічних куль, наповнених гелієм. Він взяв бутерброди, пиво і дробовик, і сів у крісло. За сигналом його друзі відв’язали мотузку і… Крісло як з гармати злетіло на 5 кілометрів. Хоча розраховував Ларрі всього метрів на 30.

Закляклий Уолтерс не ризикнув стріляти по кулях на такій висоті. Повітроплавця довго носило в хмарах, поки його не засікли радари лос-анджелеського аеропорту. Ларрі все-таки зважився вистрілити в кілька куль і почав спускатися на землю. Але ось біда: мотузки, на яких висіли здуті кулі, заплуталися в високовольтних проводах. Сталося коротке замикання, і цілий район Лонг-Біч залишився без електрики.

Коли Уолтерс спустився, його відразу заарештували і запитали: “навіщо ви це зробили?”. На що Ларрі відповів: «Ну не можна ж весь час сидіти без діла».

Цей випадок став винятком: Уолтерсу присудили премію Дарвіна, навіть незважаючи на те, що він залишився живий і мав потомство. Його історію навіть екранізували в комедії “Особливості національного полювання в зимовий період”.

4. Кен Чарльз Баргер з США випадково застрелив себе з пістолета. Вночі чоловікові подзвонили, а він спросоння схопив замість трубки пістолет, який лежав поруч з ліжком.

06.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 06.08.2020p. 
На головну сторінку