Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №981 від 10.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе

Застрелила чоловіка та ледь не вбила доньку і себе

Сьомого вересня суд задовольнив клопотання слідчого Рівненського районного відділення поліції та обрав запобіжний захід підозрюваній в умисному вбивстві та замаху на умисне вбивство малолітньої дитини у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Постріли у будинку сім’ї жителів Рівненського району пролунали п’ятого вересня, орієнтовно о четвертій ночі. Від отриманих травм 45-річний чоловік загинув, а 13-річну доньку із множинними проникаючими пораненнями грудної клітки госпіталізували. Причетною до вчинених злочинів виявилася їхня дружина та матір, яка і сама намагалася покінчити життя самогубством. Сталося це у житловому масиві неподалік Рівного на території Білокриницької сільської ради.

«У ході розпочатого досудового розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України було встановлено, що близько 04:15 за місцем проживання жінка, із незрозумілих поки що мотивів, імовірно через сімейні розбірки, заподіяла поранення своєму чоловікові в голову із травматичної зброї, здійснивши один постріл у скроню, – повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області, начальник слідчого управління Олександр Панасюк. – Після цього вона зайшла у кімнату до своєї дочки, яка також спала, спричинивши один постріл у грудну клітку з цієї ж травматичної зброї. Однак, сталася затримка у вигляді прихвачення гільзи затвором. Після цього вона взяла попередньо пневматичний пристрій та заподіяла іще два постріли дитині в грудну клітку. Це діяння кваліфіковано як замах на вбивство за частиною 2 статей 15 та 115 Кримінального кодексу України. Малолітню потерпілу зловмисниця відвезла до своїх батьків і повернулася до місця свого проживання, де вчинила спробу суїциду. Зараз вона затримана в порядку статті 208 КПК та знаходиться в лікувальному закладі. Слідчі повідомили їй про підозру у вчинених злочинах та підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Як додав заступник начальника поліції області, першопочатково підозрювана давала нечіткі, нерозбірливі покази та наразі скористалася своїм правом відповідно до статті 63 Конституції України.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 115 та частиною 2 статей 15 та 115 Кримінального кодексу України слідство триває. Підозрюваній загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Відповідно до ухвали суду тепер найближчі два місяці підозрювана проведе у слідчому ізоляторі.

До слова, сім’я характеризується позитивно. Загиблий працював у будівельній фірмі, а підозрювана займалася викладацькою діяльністю.

10.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 10.09.2020p. 
На головну сторінку