Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №982 від 17.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Віктор Шакирзян упевнено завойовує симпатії виборців у Рівному

Віктор Шакирзян упевнено завойовує симпатії виборців у Рівному

Залишається менш як шість тижнів до місцевих виборів, і виборчі змагання в обласному центрі стають все більш напруженими. Враховуючи той факт, що скоріше за все вибори міського голови Рівного відбуватимуться у два тури, дуже цікавими є дослідження соціологів проведеного соціологічною групою “Вибір”.

9 вересня рівненський соціолог Роман МИКИТЮК оприлюднив результати соціологічного дослідження, проведеного у Рівному на початку вересня. Роман Микитюк вже неодноразово давав досить точні передвиборчі прогнози та має досвід співпраці з всеукраїнськими соціологічними структурами з хорошою репутацією, до прикладу, групою «Рейтинг» та TNS.

Результати дослідження свідчать про те, що лідером електоральних симпатій рівнян є Віктор ШАКИРЗЯН. Якби найближчим часом відбувалися вибори міського голови Рівного (Рівненської ОТГ), то за Віктора ШАКИРЗЯНА проголосували б 24,8% респондентів. У порівнянні із соціологічними замірами минулого місяця, рейтинг Віктора ШАКИРЗЯНА продовжує зростати. На другому місці знаходиться Святослав Євтушенко (11,4%). Також у першій п’ятірці рейтингу жителі міста розмістили Віталія Коваля (8,1%), Галину Кульчинську (7,7%) та Юрія Вознюка (6,9%).

Щодо партійних уподобань, то якби вибори до Рівненської міської ради відбувалися найближчої неділі, то перше місце зайняла б партія «Слуга народу», яку готові підтримати 17,5% опитаних. На другому місці з результатом 16,9% партія «Рівне Разом» (лідер - Віктор ШАКИРЗЯН). Далі розмістились «Європейська солідарність» – 11,8%, ВО «Батьківщина» – 9,1%, ВО «Свобода» – 5,9%, «За майбутнє» – 5,5%, Народний Рух України – 5,1%. На межі потрапляння до міської ради знаходиться партія «Сила і честь» – 4,5%. Решта політичних партій – «Голос», «ОПЗЖ», «Перемога Пальчевського», Радикальна партія Олега Ляшка, Партія Шарія та Громадський контроль виборчий бар’єр не долають.

Опитування проводила Соціологічна група «Вибір». В опитуванні взяли участь 500 респондентів, які проживають у Рівному та Квасилові. Термін проведення опитування – 4-6 вересня. Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності становить не більше 4,4%.

17.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2020p. 
На головну сторінку