Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №985 від 08.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Булочки-бріош

Булочки-бріош

На 12 булочок: Нічне тісто: 100 гр. сильного борошна (білок від 12?%); 70 гр.кип’ятку (води). Заварюємо борошно крутим кип’ятком, замішуємо відразу так, щоб вийшла щільна, однорідна куля. Замотуємо в плівку і кладемо в холодильник на 10-12 годин. 300 гр. сильного борошна (білок від 12?%); 100 гр. звичайного борошна (білок від 10?%); 60 гр.цукру; 20 гр.сухого молока; 10 гр. свіжих дріжджів; 1 гр.солі; 1 яйце; 175 гр. води льодяної; 60 гр. масла холодного; 1 жовток + 1 ч.л.вершків для змазування булочок; 50 гр. масла + 10гр.цукру для оздоблювання булочок.

Цукор розтираємо з дріж­д­жами. В дежі міксера з’єднуємо два види борошна, воду, дріжджовий розчин, сухе молоко, сіль, замішуємо на низький швидкості, як все більш-менш з’єдналося, збільшуємо швидкість, додаємо яйце, вимішуємо доти, поки тісто не збереться в шар. Тісто розминаємо по дну чаші, кладемо в середину нічне тісто і загортаємо в конверт. Знову починаємо заміс, поки два види тіста не об’єднаються.Тоді починаємо додавати масло по шматочку. Наступний додаємо після того, як вмішався попередній. Після того, як масло вмішалося повністю, місимо ще хвилин 5-7. Тісто вийде надзвичайно приємним на дотик. Залишаємо його при кімнатній температурі, щільно накритим. Воно має вирости в 2-3 рази, це займе приблизно години 2. Готове тісто ділимо на 12 частин, залишаємо їх на столі неприкритими хвилин на 10. Формуємо булочки і викладаємо на деко.

Даємо підійти годину-півтори. Булочки змазуємо вершково-яєчною сумішшю. Масло ділимо на 12 частин, в кожній булочці робимо заглиблення, кладемо шматочок масла, присипаємо все цукром. Випікаємо при 175С 15-20 хвилин до рум’янцю. Найсмачніше подавати теплими.

08.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2020p. 
На головну сторінку