Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №988 від 29.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Майже 18 тис клієнтів АТ «Рівнегаз» цьогоріч жодного разу не заплатили за послугу розподілу природного газу

Тому минулого тижня контролери підприємства розпочали розносити неплатникам досудові попередження.

За словами контролерки Дубенського відділення Рівнегазу Марії Джумко, люди часто відмовляються платити:

– Дуже важко працювати, тому що споживачі не розуміють і не хочуть почути чому мають платити за доставку газу. Намагаємося коректно пояснювати, що це плата за утримання газового обладнання й мереж, їх осучаснення, виконання капітальних реконструкцій та поточних ремонтів, підтримку належного тиску газу.

Старший інженер з експлуатаційної діяльності Дубенського відділення АТ «Рівнегаз» Євгеній Козачук зазначає, що з 22 тисяч споживачів більшість з відповідальністю та розумінням ставляться до роботи газовиків.

– Однак є і такі, що за ці надані послуги не розрахувалися жодного разу, – додав він. – У нас таких боржників – 84. Ми змушені вдаватися до таких радикальних кроків, як звертатися до суду. Тому що мусимо обслуговувати мережі, проводити ремонти, забезпечувати своєчасний виїзд аварійно-диспетчерських бригад.

Це підтвердив і комерційний директор АТ «Рівнегаз» Віктор Осницький:

– Доставляємо газ до осель 265 тис наших споживачів. Звичайно від того, як сплачують за нашу виконану роботу, залежить якість системи газопостачання – своєчасність виконання послуг та підготовки до опалювального сезону. Подавати до суду – вимушений крок, який до всього ще й боляче вдарить по сімейному бюджету неплатників. Адже якщо платити своєчасно, то це платіжне навантаження не є таким високим. Якщо назбирати ці платежі в одну суму протягом 10 місяців цього року – вона буде велика.

Розуміють це і споживачі, тож уже в жовтні з моменту вручення судових попереджень, боржники погасили понад мільйон гривень за послугу доставки газу.

29.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2020p. 
На головну сторінку