Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №992 від 26.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Три факти про інтуїцію, про які ви не знали

Іноді внутрішній голос твердить не приймати рішення, а ми його не чуємо. Підсумок – провал. Що ж таке інтуїція?

Іноді інтуїцію називають «шостим почуттям», хоча воно не досліджено повною мірою. Але вчені визначили, що за інтуїцію відповідає права півкуля мозку, як і творчість та емпатію.

Людина користується інтуїцією, коли їй недостатньо знань або інформації

І чим складніше завдання, тим краще працює інтуїція.

Американські військові серйозно вивчають шосте почуття як більш швидкий спосіб прийняття рішень, ніж робити логічні висновки, беручи за основу великі обсяги інформації. Американський «Форбс» в одній з публікацій посилався на Управління військово-морських досліджень (ONR), що розробляє методи виміру інтуїції в бою, в надії дати військовослужбовцям додаткову можливість вижити в критичній ситуації, а також створити віртуальні тренажери для навчання і розвитку інтуїції у солдата.

Тіло людини отримує більше інформації, ніж мозок

Наприклад, «невидимий зір». Очі зчитують зовнішні сигнали, про які ми навряд чи колись дізнаємося: вони не фіксуються у вигляді думок і вражень. Але як прихована, не виявлена інформація ці дані відкладаються в «несвідомому». І спираючись, зокрема, на них, ми приймаємо інтуїтивні рішення.

Інтуїція проявляється в тілі різними відчуттями

Коли починає працювати інтуїція, у вас можуть з’явитися незвичні відчуття. Наприклад, можуть почати потіти долоньки, в тілі з’являється напруга або прискорюється серцевий ритм.

26.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 26.11.2020p. 
На головну сторінку