Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №996 від 24.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Андрій Карауш: «Ми ні на кого не тиснемо, але й не дамо тиснути на депутатів…»

Андрій Карауш: «Ми ні на кого не тиснемо, але й не дамо тиснути на депутатів…»

У зв’язку із заявами, які були оприлюднені 16 грудня на брифінгу голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука, ми отримали коментар голови фракції партії «Слуга Народу» в Рівненській обласній раді, директора найбільшого на Рівненщині обласного комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша:

- Коли я приймав рішення про участь у виборах до обласної ради, то був ідеалістично налаштований на те, що нам вдасться, разом з усіма депутатами, незалежно від партійної приналежності, стати єдиним колективом, таким собі локомотивом розвитку громад області, прикладом позитивної співпраці. А натомість, на жаль, зараз маємо ситуацію поділу ради на «свій-чужий»! І це ми тільки почали працювати.

Дивно, на пленарному засіданні прозвучали звинувачення в тиску на депутатів з боку ОДА, це при тому, що жодних конкретних фактів не було наведено, а ціллю помсти визначили Карауша А., бо він є керівником фракції «Слуга Народу.

Хочу офіційно заявити, що представники фракції партії «Слуга Народу» в обласній раді ні на кого не тиснули, та не будуть цього робити і в подальшому. Свої права ми будемо відстоювати в чіткій відповідності до Законів України «Про статус депутата місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Регламенту обласної ради. Якщо стануть відомими факти тиску на будь-якого депутата, навіть з більшості, наша фракція стане на захист колег і вибору рівнян. Життя не обмежується політикою, в ньому є і інші цінності! Що стосується розповіді шановного голови обласної ради, стосовно того, що він мене може відсторонити за пів дня, то це і є прикладом відвертого тиску на депутата. Думаю, що ці прикрі висловлювання, були лише емоціями Сергія Юрійовича. Керівника комунального підприємства можна відсторонити чи звільнити за погану роботу, а не за те, що він є депутатом іншої фракції та має свою політичну та життєву позицію. Відстороняти керівника підприємства, яке за останні 5 років, щорічно, сплачує податок на прибуток та дивіденди до обласного бюджету? Загальна сума 1,2 млн. грн. та 1,3 млн. грн. відповідно. Підприємства, яке лише за цей рік сплатило 38,3 млн. грн. податків до бюджетів різних рівнів? Керівника, який підняв заробітну плату на 15% по підприємству, а середня по підприємству складає 10 122 грн. Керівника, який неодноразово був підтриманий колективом та депутатським корпусом на посаду? Думаю - це був невдалий приклад від голови ради.

Фракція партії «Слуга Народу» в Рівненській обласній раді, яку я очолюю, налаштована на конструктивну роботу з усіма фракціями нашої обласної ради заради процвітання Рівненщини. Але ми так само послідовно будемо боротися із політичним тиском та погрозами, адже нічим добрим такі дії влади ніколи не закінчувались.

24.12.2020Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2020p. 
На головну сторінку