Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №997 від 31.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

У Рівному продовжать рух громадського транспорту

У Рівному продовжать рух громадського транспорту

Про це говорили під час брифінгу, 29 грудня, міський голова Олександр Третяк разом із перевізниками.

Рівняни скаржаться на те, що вранці не можуть добратися на роботу, а ввечері – додому. Ключовими є маршрути №47, 65, 34, 51.

Чимало скарг надходить і про те, що багато маршруток не їздять після 20:00.

Як пояснив представник ПП «Рівне Транс» Руслан Селецький, це зумовлено тим, що у травні на засіданні комісії з ТЕБ та НС у зв’язку з карантином було прийнято рішення про обмеження руху маршруток до 21:00.

«Є маршрути, які стартують о 20:10 і водії не встигають завершити цей рейс до 21:00, а десь приблизно 21:15, а згідно прийнятого рішення – це вже порушення, яке загрожує нам штрафом. Через це й водії не виїжджають на маршрути після 20:00 взагалі. Тому, насамперед, потрібно зняти це обмеження», – розповідає Руслан Селецький.

«29 грудня на засіданні постійної комісії з ТЕБ та НС, ми прийняли рішення зняти це обмеження та продовжити рух транспорту до 22:00, як мінімум. Зараз, особливо у ці новорічні різдвяні свята, мешканці міста будуть активно користуватися транспортом, і вони повинні комфортно почуватися і знати, що вийшовши ввечері на вулицю, вони зможуть добратися додому», – зазначає Олександр Третяк.

Внаслідок карантинних обмежень, перевізники зазнали чимало збитків. Про якийсь заробіток взагалі мови не йде. Значно зменшився пасажиропотік, на нерентабельних маршрутах звільняються водії. Перевізники просять вирішити питання щодо стоячих місць в маршрутках. Кажуть, потрібно добавляти маршрути вранці та ввечері.

Також, водії маршруток скаржаться, що не можуть дотримуватися графіку руху через те, що весь центр заполонив приватний транспорт, порушуючи усі правила дорожнього руху, і на це ніхто не реагує.

За словами міського голови, для вирішення цієї проблеми уже ведуться перемовини з патрульною поліцією.

«Особисто я, як новообраний міський голова, мушу працювати в режимі «гасіння пожежі». Ми маємо напрацювати подальший алгоритм дій, як ми можемо покращити рівень перевезення в нашому місті. Потрібно вирішити проблему паркування, проблему евакуації транспорту, припаркований з порушенням. Ми будемо працювати над наведенням серйозного порядку в місті. Вже найближчим часом, після свят, ми зберемось з управлінням транспорту та з усіма відповідними службами, аби максимально напрацювати алгоритм дій, що значно покращать схему руху транспорту, мінімізують затори та порушників ПДР в місті. Зі своєї сторони ми зробимо все можливе аби ви, шановні перевізники, комфортно працювали. Прошу вас, перш за все, дотримуватися паспортів маршрутного договору. Всі разом ми маємо згуртуватися і вийти з цієї проблемної ситуації», – запевняє міський голова.

Олеся Оленіч

31.12.2020



Рівне-Ракурс №10 від 31.12.2020p. 
На головну сторінку