Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №998 від 14.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Грибок у домі: як вивести і що робити, що більше не з’являвся

Грибок у домі: як вивести і що робити, що більше не з’являвся

Насамперед потрібно виявити місця, уражені грибком, та з’ясувати причину його появи. Це найважливіший етап у боротьбі з грибком. Якщо причину не усунути, проблема виникатиме знову і знову, навіть якщо ви позбудетеся її косметичних проявів.

• Залежно від того, наскільки глибоко проникла пліснява у стіни, залежить складність боротьби з нею. Якщо грибок ви виявили на початковій стадії, його легко усунути за допомогою губки або щітки, обробки поверхні сухими або вологими засобами.

• Якщо грибок проник углиб штукатурки – без ремонту не обійтися. Штукатурку доведеться повністю збити, причому зняти також неуражені ділянки поруч. Ретельно зчистити металевою щіткою наліт. Добре висушити стіни.

• На очищені місця треба нанести протигрибкові засоби (найзручніші – у балончиках), чітко дотримуючись інструкції застосовування. Будьте обережні: такі засоби можуть бути токсичними, тому виконуйте правила безпеки, одягайте маску і рукавички.

• Після ретельного захисту протигрибковими засобами і нанесення нової штукатурки (надавайте перевагу гіпсовій штукатурній суміші, яка містить у своєму складі антисептик) поверхню можна пофарбувати або нанести декоративне покриття. Обирайте фарбу, стійку до розвитку грибків та бактерій.

Що робити, щоб грибок більше не з’являвся

1. Якщо на стелі, стінах або підлозі утворюється конденсат через різницю температур внутрішніх і зовнішніх поверхонь, варто задуматися про утеплення стін і стелі.

2. Конденсат на вікнах може свідчити про їхню низьку якість або погано зароблені відкоси.

3. Щодня провітрюйте приміщення, особливо якщо у вашій оселі встановлені пластикові вікна.

4. Якщо у вашій оселі надмірна вологість, придбайте спеціальний пристрій для її поглинання або поставте у кімнатах відкриті ємності із вапняним порошком, який добре вбирає вологу.

5. Застосовуйте антисептик у місцях, де з’являється цвіль. Час від часу обробляйте місця, які схильні до ураження грибком, спиртовмісним засобом, оцтом, слабким розчином марганцівки, 3?% розчином перекису або розчином хлорки.

6. Грибок дуже полюбляє селитися в горщиках з вазонами. Тому стежте, щоб вони не були надмірно вологими.

7. Впустіть більше сонячного світла в оселю: відсуньте штори і щільну тюль.

14.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 14.01.2021p. 
На головну сторінку