Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №998 від 14.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Основні характеристики зручної ковдри

Незалежно від пори року, для якої призначений виріб, він повинен добре пропускати повітря. В іншому випадку шкіра буде спарюватися та пітніти. Неякісні наповнювачі погано відводять вологу від тіла, особливо це стосується дешевої синтетики.

Щоб вибрати зручну та комфортну ковдру варто враховувати її основні характеристики:

1. Ступінь теплоти. Цей показник визначається не тільки товщиною виробу, але й видом наповнювача. Наприклад, під важкою шерстяною ковдрою влітку може бути жарко, але взимку вона стане справжнім порятунком для людей, які постійно замерзають у холодну пору року. Пухові моделі також славляться чудовими зігрівальними властивостями. У теплий сезон можна використовувати вироби з шовку чи бамбука. Також існують універсальні ковдри, які добре підлаштовуються під температуру повітря та забезпечують комфортний мікроклімат як в холодний, так і в теплий період.

2. Вартість. Моделі з наповнювачем із синтетичних антиалергенних волокон коштують дешевше, ніж із шовку та бамбука. Недобросовісні виробники іноді можуть пропонувати підробки, видаючи їх за дорогі натуральні матеріали.

3. Гігієнічність. Якщо ви схильні до алергії, придбайте модель із рослинним або сучасним синтетичним наповнювачем. Натуральна шерсть може накопичувати пил і стати чудовим середовищем для кліщів, тому такі вироби потрібно регулярно чистити. Бамбук, шовк, сучасні синтетичні матеріали вважаються антибактеріальними й гігієнічними. Їх рекомендують використовувати алергікам, для яких не підходять шерстяні та пухові ковдри.

Додатковим плюсом елементів постелі буде простота в догляді. Якщо ви бажаєте отримати невибагливий виріб із синтетичних волокон, зверніть увагу, наприклад, на силіконізовані або поліефірні варіанти. Шерстяні та пухові моделі потребують делікатного догляду, оскільки здатні втрачати форму. Наприклад, ковдри з вовняним наповнювачем не можна прати, допускається лише суха чистка та періодичне провітрювання. Через чутливість шерсті до вологи вироби з неї потрібно зберігати в сухому місці.

Бамбукові моделі в плані догляду менш вибагливі та здатні витримати прання в делікатному режимі. Зберігати вироби з таким наповнювачем, а також з пуху, шовку потрібно не в щільно складеному вигляді, щоб матеріал не зминався та не деформувався.

14.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 14.01.2021p. 
На головну сторінку