Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №999 від 21.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Зігріваємося чаєм з імбиру

Зігріваємося чаєм з імбиру

Чому це корисно

Зима – саме час для приготування домашніх ліків з імбиру, адже він чудово бореться з шкідливими бактеріями і зміцнює організм у сезон грипу та застуд.

Імбир можна використовувати як харчову добавку, можна їсти його на закуску, а можна урізноманітнити ним вже знайомі рецепти.

Корисні властивості

Імбир – унікальна рослина, яка має багато корисних властивостей. Корінь імбиру часто використовують і в медицині для лікування різних захворювань, він входить до складу спеціального чаю для схуднення, застосовується в косметиці та, звичайно ж, у приготуванні їжі.

Своїм характерним запахом і гострим смаком імбир зобов’язаний трьом компонентами – зінгерону, шогаолу і гингеролу, які разом відповідають за протизапальні властивості рослини. У імбирі також багато вітамінів, фосфору, кальцію, заліза, цинку і магнію, тому він незамінний в міжсезоння і служить в домашній аптечці чудовим засобом для профілактики грипу.

Імбир активно рекомендується приймати і вагітним жінкам – чай і настоянки з цією рослиною допомагають впоратися з неприємними симптомами токсикозу і нормалізують гормональний фон. Позитивно імбир впливає і на чоловічу потенцію, також він покращує пам’ять, впорядковує тонус м’язів і покращує розумову діяльність.

Імбирний чай

Інгредієнти:

1-2 ч. л. натертого кореня імбиру,

1 ст. л. меду, окріп.

Приготування:

Натерти імбир на крупній тертці, залити окропом і додати 1 ст. л. меду (коли трохи охолоне). Можна додати лимон за смаком і прикрасити напій паличкою кориці.

21.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.01.2021p. 
На головну сторінку