Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1010 від 08.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Східна казка наяву – найбільш багаті шейхи світу!

Східна казка наяву – найбільш багаті шейхи світу!

Коли чуєш слово «шейх», в голові відразу виникають яскраві картинки східних казок. Здається, що цих людей не існує в реальному житті.

Шейх Халіфа бен Заїд аль-Нахайян (18 млрд)

Тебе лякає цифра 18 мільярдів? А що якщо я скажу, що загальний стан сім’ї шейха оцінюється в 150 мільярдів? Більш того, капіталізація інвестфонду, який курирує шейх, перевищує 875 мільярдів. Аль-Нахайян є главою ОАЕ з 2004 року.

Хамдан бін Мохаммед бін Рашид аль-Мактум (18 млрд)

На Сході спадкоємець Дубая – світська персона не гірше принца Гаррі. Крім того, 34-річний Хамдан веде активний спосіб життя і займається благодійною діяльністю, зокрема це багата людина з доброю душею протегує центру аутизму. Невід’ємна частина життя шейха – екстремальні види спорту. Instagram цього сміливця регулярно поповнюється свіжими фотографіями, при вигляді яких вже піднімається рівень адреналіну в крові.

Шейх Мохаммед Хусейн Алі аль-Амуд (14,1 млрд)

Цей чоловік отримав титул не за спадщину, а за свої досягнення і багатство. Такі великі гроші Мохаммед заробив на нафті і вирощуванні кави, чаю, овочів і фруктів. У свій час шейх налаштував нафтопереробних заводів по всій Західній Африці. Більше того, підприємства Мохаммеда Хусейна постачають каву в Starbucks і чай в компанію Lipton.

Шейх Мансур ібн Зайед аль-Нахайян (4,9 млрд)

46-річний Мансур – зведений брат президента ОАЕ шейха Халіфи. Сам Мансур займає пост прем’єр-міністра країни. Крім державних справ, шейх займається власним бізнесом: управляє Міжнародною нафтовою інвестиційною компанією Абу-Дабі. До всього іншого Мансур ібн Зайед захоплюється спортом і не шкодує грошей на улюблене хобі.

Шейх Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум (4,5 млрд)

Не без заслуг цього шейха Емірати сьогодні є інвестиційним та культурним раєм. Власне, готель Бурдж-Халіфа – також затія шейха. Крім того, Мохаммеду не чужі земні розваги: шейх цікавиться перегонами і любить плавати на яхті. Напевно, вміння брати від життя все передалася і його синові, шейху Хамдану, про який ми писали вище. Прошу зауважити, Хамдан в чотири рази багатший батька.

Складно уявити, як людина може керувати таким надмірним багатством. Радує те, що ці багатії також займаються благодійністю і допомагають нужденним.

08.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 08.04.2021p. 
На головну сторінку