Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1014 від 06.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Початок сезону…

Початок сезону…

За три десятиріччя життя незалежної України, в нас створились неформальні, але дуже стійкі традиції. Це стосується усього – економіки, культури, освіти і, звісно ж, політики…

Отже, про нашу політику. Після кожного виборчого циклу, а це президентські та парламентські вибори, політичне життя в країні майже завмирає. Так, партії та топ­політики нікуди не зникають, але їх майже не чути і не видно. Це логічно, адже політика в нас річ дорога, настільки дорога, що коштів на постійну і регулярну агітацію та пропаганду не має ніхто. Тому політичне життя в нас накатами – від сезону до сезону.

Здається сьогодні, коли до найближчих планових виборів ще три роки, все на політичному фронті повинно було б бути тихо і нецікаво.

Однак, саме навесні нинішнього року стрімко активізувались серйозні політичні сили. Чому? Звісно не можна виключати дострокових виборів, наприклад парламентських, хоча наразі жодних причин чому вони повинні пройти немає, принаймні на перший погляд. Хоча активізація політичного життя може не обов’язково означати, що вибори будуть вже за кілька місяців. Є більш глибинна і більш вагома причина почати боротися політикам за своїх виборців. Ковідні події останнього року дуже сильно вдарили по звичному способу життя десятків мільйонів українців. Сьогодні, коли карантини, локдауни разом з «масковим режимом» стали частиною нашого життя, стає зрозуміло – суспільство змінюється. При цьому мало зрозуміло в який бік.

Останній раз такий шок наша країна переживала на початку дев’яностих років минулого сторіччя. Тоді, правда без коронавірусу, але не менш болюче відбулась трансформація суспільства. Ситуація в нас сьогодні подібна до тієї, хоча, звісно, є багато відмінностей.

Що стосується політичних сил, які серйозно вивчають настрої суспільства, то тут все зрозуміло. Саме сьогодні можна стрімко наростити свою популярність, або так само стрімко її втратити. Тому і активізувались старі і нові політичні проєкти, бо в нас почався новий політичний сезон. Яким він буде, наразі зрозуміти важко, але вже сьогодні ясно, що політичне життя в нас буде цікаве…

06.05.2021Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 06.05.2021p. 
На головну сторінку