Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1015 від 13.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Дивовижні шлюбні традиції і правила розлучення народів світу

На нашій планеті безліч закоханих сердець мріє створити зі своєю половинкою одне ціле – сім’ю. Весільна церемонія незмінно супроводжується особливими традиціями, прикметами і ритуалами, і в кожній країні вони свої. В Індії, наприклад, вважається, що дівчата, народжені в момент, коли Марс знаходиться в певному положенні (Куджи Доша), обов’язково незабаром після шлюбу стануть вдовами. Індійці з усією серйозністю ставляться до астрологічних прогнозів. Для обману несприятливого гороскопу наречена виходить заміж за звичайне дерево. Після весілля його зрубують, і тоді вона спокійно може з’єднувати свою долю з іншим нареченим.

США

У Кентуккі одружені пари перед розлученням зобов’язані отримати спеціальну освіту. Подружжя відвідують спеціальні курси, на яких їм пояснюють роль сім’ї в житті їхніх дітей і вчать знаходити компроміси при сварках.

Норвегія

Норвезькі весілля знамениті своїм традиційним тортом для молодят. Кондитерський виріб kransekake складається з декількох десятків мигдальних кілець. Усередині торта обов’язково захований сюрприз. Майбутнє подружжя спільно піднімають верхнє кільце і рахують інші, які прилипли до нього. Вони щиро вірять, що кількість шарів у них в руках пророкує те, скільки у них буде дітей.

Африка

В африканській Гані після весілля молодята складають всі свої наряди і зберігають в затишному місці все життя. Подружжя, які побажали розлучитися в цій країні, зобов’язані прийти на церемонію в тих же нарядах, які були на них в день одруження.

Південна Корея

У Кореї ніколи не використовують запрошення на весілля. Вирішивши одружитися, молода людина особисто запрошує кожного гостя в ресторан, де пригощає його і вмовляє відвідати церемонію одруження.

Південна Африка

Тут шлюб дозволено анулювати автоматично, якщо подружжю не вдалося зачати малюка протягом року.

Куба

На Кубі всі бажаючі потанцювати з нареченою платять за це гроші. Купюри прикріплюють прямо на її плаття.

Єгипет

На території Єгипту до весілля підхід найраціональніший. Перед церемонією молодята до найдрібніших подробиць прописують всі пункти шлюбного договору. Так само відразу укладається угода на випадок розлучення, після якого наречена отримує певну суму на витрати для життя без чоловіка.

Німеччина

У Німеччині молодята прямо в весільному вбранні відправляються пиляти колоду. Традиція носить назву Baumstamm S?gen і є символом їх майбутнього спільного життя. Від того, як злагоджено і дружно вони справляються з деревом, залежить їхня доля.

13.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2021p. 
На головну сторінку