Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1017 від 27.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В Рівному хочуть створити Центр раннього втручання

В Рівному хочуть створити Центр раннього втручання

21 травня постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства завітала до КП «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям» аби обговорити можливість створення Центру раннього втручання.

Лікар-неонатолог Зоряна Вуїв наголосила, що створення такого Центру у Рівненській області є необхідним.

«Відповідно до статистики, 1 дитина із 54 має випадок аутизму. Програма раннього втручання дозволяє сформувати певний план реабілітації діток з таким діагнозом, забезпечує профілактику порушень розвитку дитини та максимально допомагає адаптуватися до життя у суспільстві», - розповіла Зоряна Вуїв.

За її словами програма націлена не тільки на дітей, але й на батьків.

«Фахівці Центру будуть працювати також з батьками дитини. Вони будуть навчати їх та допомагати правильно доглядати за дитинкою, яка народилася з порушенням розвитку», – додала Зоряна Вуїв.

Центр раннього втручання планують відкрити на базі КП «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям».

Крім того, що експерти Центру будуть проводити прийом в Центрі реабілітації дітей також вони будуть виїжджати додому дитинки, де проводитимуть навчання для батьків.

27.05.2021



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2021p. 
На головну сторінку